Viața și moartea Mihaelei Runceanu vor fi transpuse într-un documentar. Cine o joacă pe regretata artistă

13 iulie, 2023

Documentarul abordează povestea celebrei cântăreţe dintr-o nouă perspectivă, prin îmbinarea a două planuri narative.

Mihaela Runceanu a murit tragic, ucisă în propria casă, la doar 34 de ani
Mihaela Runceanu a murit tragic, ucisă în propria casă, la doar 34 de ani

Îndrăgita cântăreață româncă a avut parte de un sfârșit înfiorător, ucisă în propria sa casă. Golul în muzică pe care Mihaela Runceanu l-a lăsat a fost imens. La 34 de ani de la oribila crimă, pe 4 mai 2023, artista ar fi împlinit 68 de ani.

Cu siguranță, dacă ar fi trăit, Mihaela Runceanu ar fi fost la fel de iubită. Din păcate, au rămas doar melodiile sale, adevărate ever-green-uri.

Cântecele sale din cale afară de sensibile vorbeau întotdeauna despre iubire. Mihaela Runceanu n-a apucat să trăiască marea iubire, să se căsătorească sau să aibă copii, căci a fost ucisă cu bestialitate în floarea tinereții, la 34 de ani.

runceanu mihaela PNG

Viața și moartea Mihaelei Runceanu vor fi transpuse într-un film documentar, pentru care s-au tras deja primele cadre, la Buzău.

„Istoria plină de speranţă a Mihaelei Runceanu” este un film documentar de lungmetraj, realizat de dramaturgul, regizorul şi actorul Gabriel Sandu şi produs de Monica Lăzurean-Gorgan, informează un comunicat transmis Agerpres.

Filmările au început în perioada 9 – 11 iulie la Buzău, oraşul natal al solistei, unde echipa de filmare a surprins imagini în cadrul celei de-a X-a ediţii a Festivalului de muzică uşoară pentru copii şi tineret „Mihaela Runceanu – pentru voi, muguri noi”.

Oana Pușcatu o va interpreta pe Mihaela Runceanu.

Oana Pușcatu o va interpreta pe Mihaela Runceanu
Oana Pușcatu o va interpreta pe Mihaela Runceanu

Potrivit sursei citate, documentarul abordează povestea celebrei cântăreţe dintr-o nouă perspectivă, prin îmbinarea a două planuri narative: cel al mărturiilor persoanelor care au cunoscut-o, dar şi prin intermediul unui regizor de teatru, care porneşte într-o investigaţie la capătul căreia îşi doreşte să înţeleagă mai bine cine a fost Mihaela Runceanu.

„Documentarul va fi un amestec de scene ce urmăresc două linii ale poveştii, care se întrepătrund în acelaşi arc narativ: viaţa şi moartea Mihaelei Runceanu aşa cum au povestit-o familia ei, prietenii, studenţii, prin intermediul televiziunii şi al arhivelor, precum şi povestea spusă de spectacolul de teatru, care va crea o reprezentare metaforică acolo unde documentaţia obţinută prin instrumente investigative nu este suficientă”, spune regizorul Gabriel Sandu.

Producătoarea filmului, Monica Lăzurean-Gorgan, consideră că „reconstituirea vieţii artistei Mihaela Runceanu reprezintă o mare responsabilitate, mai ales că în deceniile care au trecut de la moartea sa au existat numeroase reprezentări senzaţionaliste, bazate pe teorii ale conspiraţiei”.

”Ne dorim ca acest proiect să fie profund şi să umple un gol lăsat în moştenirea simbolică a acestei soliste extraordinare. Scopul nostru este să evidenţiem nu doar evenimentele tragice, ci şi personalitatea artistică a Mihaelei”, a arătat producătoarea filmului.

Filmările pentru documentar vor fi reluate în toamnă, cu participarea actriţei Oana Puşcatu, şi se vor întinde pe tot parcursul anului 2024. Premiera documentarului este planificată pentru anul 2025.

Oana Pușcatu o va interpreta pe Mihaela Runceanu
Oana Pușcatu o va interpreta pe Mihaela Runceanu

Oana Pușcatu nu este la primul proiect dedicat regretatei artiste. În 2020, Teatrul Apollo111 a produs spectacolul „Disco `89: Cele 7 morți ale Mihaelei Runceanu”, scris și regizat de Catinca Drăgănescu. În rolul Mihaelei Runceanu a fost distribuită tot Oana Pușcatu.

Foto: Arhivă și InstagramRecente pe Ok! Magazine

eveniment lux distractie jpg
CadoulSpecial   cosuri cadou (1) jpg
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
termosemineu peleti bricolaj market 3 jpg
okmagazine warren jones LFlVuWLjYEo unsplash jpg
Salată grecească (2) jpg
6 electrocasnice incorporabile bucatarie jpg
Centrul de excelenta in endoscopia digestiva diagnostica si terapeutica SANADOR Floreasca (3) jpg
Corona Island image (2) jpg
Cardigane Dama okmagazine png
p g i dm romania inaugureaza anul acesta doua sali de clasa unicat in jude ele calara i i timi jpg
poza okmagazine ro jpg
okmagazine ro   Cum să alegi o husă de telefon care să ofere echilibru între aspect și siguranță jpg
Cum să ai grijă mereu de zâmbetul tău jpg
Ai o cameră în plus pe care nu o folosești  Iată în ce o poți transforma! jpg
Lucruri de care ai nevoie pentru casa daca ai o familie numeroasa jpg
Patricia fotomodel  jpg
UNTOLD Inquam Photos / Alexandru Busca