Victoria Principal: adevărata viaţă a Pamelei din „Dallas”

29 noiembrie, 2016
Principal Lady jpeg

Actriţa avea 27 de ani atunci când s-a căsătorit pe micul ecran cu Bobby Ewing, cei doi devenind unul dintre cele mai îndrăgite cupluri din lumea serialelor TV. Dar marea ei dragoste zbuciumată, sfârşită tragic, n-a trăit-o, în realitate, cu Bobby, ci cu altă vedetă...

Victoria Principal a cunoscut succesul în rolul Pamelei Ewing.

La 27 de ani a devenit o supervedetă: Pamela Ewing, rolul care i-a adus în 1983 un Glob De Aur. Toată lumea o ştia pe Pamela din serialul „Dallas” – ea împreună cu Patrick Duffy, interpretul soţului ei, Bobby Ewing, s-au transformat într-unul dintre cele mai îndrăgite cupluri din lumea serialelor TV.

Deşi a reuzat să o joace din nou pe Pamela Ewing în continuarea acestui serial, realizată acum câţiva ani, să nu vă-nchipuiţi că Victoria a respins rolul fiindcă nu s-ar mai ridica fizic la înălţimea lui. Din contră: la cei aproape 67 de ani (pe care-i va împlini anul viitor, pe 3 ianuarie), Victoria se menţine extraordinar, fiind adepta unui stil de viaţă sănătos, atât ca alimentaţie, cât şi ca mişcare fizică.

"Dallas", serialul lansat în 1978.

"De la apariţia serialului, creatorii şi fanii acestuia s-au referit la Bobby şi Pam ca la Romeo şi Julieta din Dallas. Sunt de acord cu asta. Şi cum autorul William Shakespeare a simţit că că povestea lor de dragoste trebuie să fie una tragică, printr-un final epic, atunci cred că voi respecta acest exemplu de succes şi voi lăsa moştenirea dragostei tragice dintre Bobby şi Pam intactă. Când am filmat accidentul fatal al Pamelei Ewing pentru mine a însemnat finalul rolului meu ca Pam. Nu pot să fiu făcută responsabilă pentru orice alegere a producătorilor, dar eu îmi respect decizia, pentru a nu murdări iubirea dintre Bobby şi Pam", a explicat ea refuzul de a-şi relua rolul din “Dallas”. De altfel, Victoria, care a cunoscut supremul succes în televiziune, dar n-a depăşit graniţele acesteia cu o trecere spre marele ecran, a abandonat actoria în urmă cu 15 ani. Ultimul serial la care a lucrat a fost “Titans” (2000-2001). Atunci a simţit că e momentul să păşească în afara scenei şi să se dedice altor lucruri. O schimbare pe care şi-a dorit-o după o viaţă cât se poate de interesantă.

Născută sub numele de Vicki Ree Principal, viitoarea actriţă a venit pe lume tocmai în Japonia, în Fukuoka, ca fiica mare a sergentului american Victor Rocco Principal. Şi mama ei era americancă, dar avea rădăcini britanice. Astfel, tatăl ei fiind în armata americană, Vicki a avut parte de o copilărie şi o educaţie cosmopolite, fiind trecută prin mai multe culturi, odată cu drumurile tatălui său, pe care-l însoţea. A crescut în Londra, Puerto Rico, Florida, Massachusetts, a învăţat la nu mai puţin de 17 şcoli, inclusiv doi ani la prestigioasa Academie Regală de Balet din Londra. O vreme a studiat pentru a deveni medic, dar la vârsta de 18 ani a suferit un grav accident de maşină, iar dupa ce şi-a reveni, a plecat la New York, unde a lucrat ca model, în timpul liber participând la audiţii pentru a intra in lumea artistică. Apăruse în prima reclamă la vârsta de 5 ani. Dar fiindcă eforturile ei nu prea au dat roade, s-a apucat să ia lecţii de actorie cu Jean Scott, de la Royal Academy of Dramatic Art, mutându-se în 1971 la Los Angeles. N-avea niciun ban în buzunar şi există o legendă bizară dar amuzantă cum că Victoria ar fi câştigat mărunţiş de buzunar dând lecţii de… table. Jocul de table!

În 1973, Victoria a pozat în Playboy

Se pare că a dat lecţii cui trebuie fiindcă după un an, în 1972, avea deja un agent şi obţinuse primul său rol, cel al mexicancei Marie Elena, din “The Life and Times of Judge Roy Bean”. Un film cu Paul Newman. Şi un rol pentru care Victoria a fost nominalizată la Globul de Aur pentru cea mai promiţătoare tânără actriţă. Avea 22 de ani şi făcuse primul pas cu dreptul. Al doilea pas a fost unul de-a dreptul îndrăzneţ, dar a ajutat-o să se impună ca un sex simbol în lumea televiziunii: în 1973 a pozat în Playboy. Până la marea schimbare din viaţa ei au mai trecut 5 ani. În 1977, producătorul Aaron Spelling i-a oferit un rol în serialul “Fantasy Island” şi aşa a început totul cu adevărat. Un an mai târziu, primea, practic, a doua identitate: Pamela Ewing, în serialul “Dallas”, care avea s-o poarte pe culmile succesului.

Ambiţioasă şi întreprinzătoare, Victoria şi-a dorit, totuşi, să fie mai mult decât un personaj. În 1987, a părăsit serialul şi şi-a înfiinţat propria casă de filme, Victoria Principal Productions, cu care a produs tot filme de televiziune. Iar doi ani mai târziu, interesată fiind de înreţinerea corporală, şi-a lansat propria linie de creme, Principal Secret. Şi nu a fost vorba doar de un moft. Actriţa s-a dovedit şi o femeie de afaceri de succes pe termen lung, fiindcă acum trei ani Principal Secret Skincare avea încasări de peste 1,5 miliarde de dolari!!! De aceea, premii precum "Entertainment Business Woman of the Year" au fost pe deplin meritate.

Din păcate, în viaţa personală, Victoria nu a reuşit să găsească un succes asemănător… Pe termen foarte lung. Prima dragoste din lumea showbizului şi-a trăit-o, cum era de aşteptat, cu cineva din distribuţia serialulului “Dallas”. Dar nicidecum cu Bobby! Deşi fanii serialului şi-ar fi dorit atât de mult ca dragostea lor de pe micul ecran să se fi transpus şi în realitate. Nu, bărbatul în cauză a fost Christopher Skinner, care a avut un rol mic în serial şi cu care a fost măritată doi ani, între 1978 şi 1980.

Victoria şi Andy Gibb

Apoi a avenit acea iubire mare şi zbuciumată: cu Andy Gibb, nimeni altul decât mezinul din celebra formaţie de succes Bee Gees, care apoi s-a dedicat unei cariere muzicale solo, ajungând să concureze în topuri cu fraţii lui. Iar Victoria a rămas pentru mulţi, în urma acestei iubiri, drept fata pe care Andy Gibb a iubit-o până la moarte. În vara lui 1981, când amândoi erau în culmea succesului, Andy s-a îndrăgostit nebuneşte de ea. Victoria aka Pamela era considerată, la acea vreme, una dintre cele mai frumoase femei din lume. Iar faptul că ea era cu 7 ani mai mare decât el n-a contat. Ea, la rândul său, s-a îndrăgostit la fel de nebuneşte şi toată presa vuia că urmau să se căsătorească. În august 1981 chiar au înregistrat împreună un remake al duetului Fraţilor Everly, “All I Have To Do Is Dream”. Un an mai târziu, însă, spre şocul întregii lumi, ea a decis să pună punct relaţiei, lăsându-l pe Andy devastat. Niciunul n-a dat vreo explicaţie, dar surse apropiate cuplului au spus că de vină ar fi fost drogurile, viciul lui de care Victoria a încercat să-l dezveţe. “Va trebui să alegi între mine şi droguri”, i-ar fi spus ea, la un moment dat. Şi Andy le-a vrut în continuare pe amândouă… După despărţire, s-a implicat în cariera lui solo, dar drogurile se transformaseră acum în ajutorul care-i mai uşurau durerea de-a o fi pierdut pe Victoria. Disperaţi, fraţii lui l-au internat la Clinica Betty Ford, dar fără succes. În 1988, la doar 30 de ani, adâncit în depresie, Andy a murit în urma unei miocardite, o inflamare a muşchiului inimii exacerbată de anii în care abuzase de cocaină.

La acea dată, Victoria îşi refăcuse deja viaţa de 3 ani: în 1985, se căsătorise cu chirurgul plastician Harry Glassman. Asta îşi dorea: născută în Japonia, deprinsese de mică dragostea pentru disciplină, pentru o viaţă sănătoasă şi ordonată, iar alături de Andy, oricât de mare fusese pasiunea, cunoscuse, de fapt, haosul. Iubirea liniştită şi ordinea le-a aflat lângă Glassman. De-asta căsnicia lor a şi durat aproape două decenii. În decembrie 2006, cei doi au divorţat, dar de-atunci Victoria continuă să impresioneze prin apariţiile ei elegante. Chiar dacă, desigur, lumea se întreabă dacă nu a mai făcut vreo vizită pe la cabinetului fostului soţ. În scopul întineririi, desigur!

Actriţa a fost preocupată să îmbătrânească cât mai frumos cu putinţă, fiind, într-un fel, şi imaginea propriei linii de creme pentru îngrijirea pielii.

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

con30 jpg
mihai22 jpg
monica25 jpg
ben1 jpg
ioana5 jpg
patut2 jpg
nemes JPG
simona20 jpg
Jill Biden garderoba cu rochii florale  (1) 4 iulie jpg
erol1 jpg
alberts14 jpg
negru83 jpg
gradina jpg
crisan jpg
Brian Austin Green și Sharna Burgess jpg
Julia Roberts și George Clooney jpg
Kim 80 jpg
mihai9 jpg