VIDEO Ruslana cântă la Eurovision România

27 februarie, 2015

Mai e o săptămână până la selecţia naţională, când se va decide piesa care ne va reprezenta anul acesta la Viena. Iar organizatorii români fac ultimele pregătiri, mai ales pentru recitalul artistei din Ucraina, care a câştigat concursul în 2004.

Mai e o săptămână până la selecţia naţională, când se va decide piesa care ne va reprezenta anul acesta la Eurovision, la Viena. Iar organizatorii români fac ultimele pregătiri, mai ales pentru recitalul artistei din Ucraina, care a câştigat concursul în 2004.

Ruslana, câştigătoarea ediţiei din 2004 a Eurovision, va susţine un recital, pe 8 martie, la Sala Polivalentă din Craiova, în cadrul finalei naţionale a concursului Eurovision, informează un comunicat al Televiziunii Române.

Astfel, din show-ul pe care artista îl va susţine nu va lipsi melodia "Wild Dances", cea care i-a adus trofeul Eurovision, cu un total de 280 de puncte, un record de puncte la vremea respectivă.

Piesa "Wild Dances" a dominat clasamentele muzicale europene timp de 97 de săptămâni, staţionând pe prima poziţie în Belgia timp de 10 săptămâni consecutive. Albumul cu acelaşi nume a fost vândut în peste 25 de ţări şi a câştigat cinci discuri de platinå în Ucraina.

În Las Vegas, Ruslana a primit prestigiosul "World Music Award" pentru cel mai bine vândut artist, belgienii au inclus-o într-un top al celor mai populari artişti, grecii au ales-o cea mai sexy artist, în timp ce în Ucraina a fost desemnată cea mai influentă persoană publică.

Pe scena Sălii Polivalente din Craiova, la finala naţională a concursului Eurovision 2015 din 8 martie vor concura Luminiţa Anghel, Alexa şi Aurelian Temişan, Voltaj, Băieţii, Blue Noise, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Super Trooper, Ovidiu Anton, Lara Lee şi CEJ.

În finala Selecţiei Naţionale cele 12 melodii calificate vor fi supuse jurizării publicului larg, dar şi votului juriului de specialitate, ponderea televotului fiind de 50%, la fel ca în cazul votului juriului.

Selecţia naţională se va desfăşura la Sala Polivalentă din Craiova şi va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro

De asemenea, pe site-ul eurovision.tvr.ro, persoanele interesate pot găsi toate informaţiile despre concurs, dar şi noutăţile din ţară şi din străinătate pe subiectul Eurovision.