Vine primăvara! Cum să îți pregătești mașina într-un mod corect?

1 februarie, 2023
masina PNG

Mașinile personale sunt un bun extrem de dorit și, pentru unii, chiar o necesitate. Dacă deții o mașină, trebuie să te asiguri că o întreții în mod corespunzător și că prioritizezi mentenanța acesteia.

Atunci când se schimbă sezoanele, există câteva proceduri pe care trebuie să le faci pentru a avea o mașină perfect întreținută și pentru a-i prelungi durata de viață, minimizând vizitele la service. Vrei să știi care sunt aceste proceduri?

Iată cum trebuie să îți pregătești mașina personală de venirea primăverii!

·      Schimbarea plăcuțelor de frână

Plăcuțele de frână trebuie verificate regulat și schimbate într-un interval de maxim 6 luni. Condusul pe timp de iarnă, mai ales în condiții extreme de zăpadă sau gheață afectează plăcuțele de frână și necesită o schimbare imediată. Poți alege să le schimbi fie la service, fie singur, dacă consideri că este un procedeu simplu pe care îl poți desfășura. Să știi că plăcuțele de frână se schimbă în perechi și nu este deloc recomandat să montezi plăcuțe de frână la mâna a doua, ci noi, special concepute pentru categoria în care se încadrează mașina ta.

·      Schimbarea anvelopelor

Anvelopele sunt alt aspect esențial de care trebuie să ții cont la venirea primăverii. Odată cu terminarea sezonului rece, trebuie să renunți la cele de iarnă și să montezi anvelope de vară, pentru a nu uza setul de iarnă când nu este nevoie. La altex.ro găsești o gamă variată de anvelope de la furnizori de top, de unde poți alege o pereche potrivită pentru mașina ta. Verifică cartea mașinii pentru a te asigura că iei mărimea corespunzătoare. Este esențial să ai anvelope diferite, specifice sezonului, ca să te asiguri că ai o experiență de condus corectă, fără trepidații sau alte turbulențe.

·       Schimbarea consumabilelor

Următorul pas extrem de important pentru întreținerea unei mașini este schimbarea consumabilelor: filtrele de polen, ulei, de aer, de carburant, becurile și lichidul de parbriz. Este important să le schimbi regulat, pentru a te asigura că nu vor exista blocaje care să deterioreze alte piese mai costisitoare ale mașinii tale. De asemenea, este indicat să ai mereu la tine becuri de rezervă sau lichid de parbriz, pentru a nu rămâne niciodată fără acestea. Pe lângă amenzile rutiere, riști și propria siguranță, ceea ce nu este de dorit și poate fi evitat cu ușurință.

·      Curățenia de primăvară

Ultima etapă pentru a avea mașina pregătită este o curățenie temeinică. Dacă nu ești adeptul curățeniei în mașină extrem de des, acum este momentul. Spală atât exteriorul, cât și interiorul, aspiră, șterge praful și aruncă orice gunoaie din mașină, curățând și portbagajul. Atât șoferul, cât și pasagerii se vor simți mult mai bine într-o mașină curată.

Dacă ții la mașina ta și dorești să o întreții cât mai bine, urmează sfaturile de mai sus pentru primăvara care vine. Dacă ai grijă de mașina ta, atunci și ea va avea grijă de tine pe o perioadă îndelungată și nu va necesita vizite stresante și scumpe la service-ul auto.

Sursa foto: pexels.com



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg