Vine primăvara! Cum să îți pregătești mașina într-un mod corect?

1 februarie, 2023
masina PNG

Mașinile personale sunt un bun extrem de dorit și, pentru unii, chiar o necesitate. Dacă deții o mașină, trebuie să te asiguri că o întreții în mod corespunzător și că prioritizezi mentenanța acesteia.

Atunci când se schimbă sezoanele, există câteva proceduri pe care trebuie să le faci pentru a avea o mașină perfect întreținută și pentru a-i prelungi durata de viață, minimizând vizitele la service. Vrei să știi care sunt aceste proceduri?

Iată cum trebuie să îți pregătești mașina personală de venirea primăverii!

·      Schimbarea plăcuțelor de frână

Plăcuțele de frână trebuie verificate regulat și schimbate într-un interval de maxim 6 luni. Condusul pe timp de iarnă, mai ales în condiții extreme de zăpadă sau gheață afectează plăcuțele de frână și necesită o schimbare imediată. Poți alege să le schimbi fie la service, fie singur, dacă consideri că este un procedeu simplu pe care îl poți desfășura. Să știi că plăcuțele de frână se schimbă în perechi și nu este deloc recomandat să montezi plăcuțe de frână la mâna a doua, ci noi, special concepute pentru categoria în care se încadrează mașina ta.

·      Schimbarea anvelopelor

Anvelopele sunt alt aspect esențial de care trebuie să ții cont la venirea primăverii. Odată cu terminarea sezonului rece, trebuie să renunți la cele de iarnă și să montezi anvelope de vară, pentru a nu uza setul de iarnă când nu este nevoie. La altex.ro găsești o gamă variată de anvelope de la furnizori de top, de unde poți alege o pereche potrivită pentru mașina ta. Verifică cartea mașinii pentru a te asigura că iei mărimea corespunzătoare. Este esențial să ai anvelope diferite, specifice sezonului, ca să te asiguri că ai o experiență de condus corectă, fără trepidații sau alte turbulențe.

·       Schimbarea consumabilelor

Următorul pas extrem de important pentru întreținerea unei mașini este schimbarea consumabilelor: filtrele de polen, ulei, de aer, de carburant, becurile și lichidul de parbriz. Este important să le schimbi regulat, pentru a te asigura că nu vor exista blocaje care să deterioreze alte piese mai costisitoare ale mașinii tale. De asemenea, este indicat să ai mereu la tine becuri de rezervă sau lichid de parbriz, pentru a nu rămâne niciodată fără acestea. Pe lângă amenzile rutiere, riști și propria siguranță, ceea ce nu este de dorit și poate fi evitat cu ușurință.

·      Curățenia de primăvară

Ultima etapă pentru a avea mașina pregătită este o curățenie temeinică. Dacă nu ești adeptul curățeniei în mașină extrem de des, acum este momentul. Spală atât exteriorul, cât și interiorul, aspiră, șterge praful și aruncă orice gunoaie din mașină, curățând și portbagajul. Atât șoferul, cât și pasagerii se vor simți mult mai bine într-o mașină curată.

Dacă ții la mașina ta și dorești să o întreții cât mai bine, urmează sfaturile de mai sus pentru primăvara care vine. Dacă ai grijă de mașina ta, atunci și ea va avea grijă de tine pe o perioadă îndelungată și nu va necesita vizite stresante și scumpe la service-ul auto.

Sursa foto: pexels.comRecente pe Ok! Magazine

FotoJetBalerini barbati jpg
Idei de activităţi distractive pe care le poţi organiza alături de prieteni jpg
Andrei Aradits 4 jpg
ana morodan jpg
Mituri care au prins rădăcini în cunoașterea comună fără a avea vreun fundament jpg
featured image   sursa you tube jpg
deea dinu maxer jpeg
Ce înseamnă o dietă sănătoasă Beneficii, sfaturi și rețete care se prepară rapid min jpg
img okmag jpg
Jennifer Garner în oraș cu fiica cea mare, Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
Angelina Jolie a luat prânzul cu David Mayer de Rothschild, unul dintre miliardarii lumii (2) jpg
Loredana Groza si sotul ei divorteaza Andrei Boncea a spus parerea despre pozele deocheate pe care le posteaza artista 740x419 jpg
Daniel Radcliffe și Erin Darke FOTO Profimedia
Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
MAIN Poster 4x5 jpg
Herbalife  poza in deschiderea articolului jpg