Cum să servești vinurile la temperatura potrivită vara

27 iunie, 2022
okmagazine pexels cottonbro 7191393 jpg

Au sosit zilele bune. Mesele pe terasă și grătarele cu prietenii au revenit și se simte și dorința de a bea vin proaspăt.

Totuși, ceea ce merge mână în mână cu vara este căldura, dar acesta este inamicul vinului. Apoi devine complicat să servești un vin rece în perioada de vară pentru că trebuie să știi când să-l scoți și la ce temperatură să-l servești. Pentru a vă ajuta să vă serviți cel mai bine vinul la temperatura potrivită în această vară, urmați sfaturile de mai jos.

Temperaturile de servire

Nu toate vinurile sunt degustate la aceeași temperatură de servire, asta depinde de tipul de vin consumat, de proveniență, dar și de vechime. Este important să investiți într-un răcitor vinuri de calitate. Dacă nu sunteți sigur de temperatura de servire a vinului dvs., iată un memento pentru a cunoaște temperaturile ideale de degustare.

Vinuri albe

·        Între 9 și 11 grade Celsius pentru vinurile albe seci

·        Între 11 și 14 grade Celsius pentru vinurile albe corpolente

·        Între 10 și 13 grade Celsius pentru vinurile albe dulci

Vinuri roșii

Pentru a vă bucura de întregul său buchet, temperatura de servire a vinului roșu nu trebuie să fie niciodată mai mică de 13 grade Celsius. Există unele variații în funcție de regiunea viticolă:

·        Între 13-14 grade Celsius pentru vinurile cu puțin tanin, cum ar fi Beaujolais

·        Între 15-16 grade Celsius pentru vinurile de structură medie, cum ar fi vinurile de Burgundia, Rhône și Loire

·        Între 19-20 grade Celsius pentru vinuri excepționale și mature

Vinuri rosé

·        Între 9-10 grade Celsius pentru roze ușoare

·        Între 11-12 grade Celsius pentru roze clasice

·        Între 13° și 14 grade Celsius pentru Bordeaux Clare, Ricey rosé și Burgundy rosé

Șampanie

La fel ca un vin alb, rosé sau roșu, temperatura de servire a șampaniei variază în funcție de finețea și caracterul acesteia.

·        Între 7 și 9 grade Celsius pentru așa-numita șampanie aperitiv cu tonuri acide

·        Între 11 și 12 grade Celsius pentru frumoasele șampanii rosé Champagnes

·        Între 12 și 14 grade Celsius pentru marile vinuri de Champagne: vinurile de prestigiu și vinurile de colecție vor fi servite la fel ca un vin alb dulce

Servirea vinului roșu

Este recomandabil să așteptați până în ultimul moment pentru a scoate sticla din pivniță. Dar, după cum știți, un vin roșu trebuie să fie aerisit timp de aproximativ 30 de minute înainte de a fi băut pentru a elibera taninurile. Dacă aveți un beci, cel mai bine ar fi să destupați sticla și să o lăsați acolo până la ora mesei. Dar dacă aveți un răcitor de vinuri, puneți vinul într-un loc mai răcoros. În acest fel, vinul se poate aerisi fără să sufere din cauza căldurii. Dacă aveți un răcitor vinuri în casă sau apartament, puneți vinul roșu în frigider aproximativ 40 de minute pentru a îl răci. Apoi îl puteți lăsa la aer liniștit timp de 20-30 de minute, pentru ca acesta să ajungă la temperatura camerei. Aveți grijă cu această tehnică, nu uitați să o faceți cu aproximativ 1 oră înainte de degustare.

Servirea vinurilor albe și rosé

Găleata cu gheață este cu siguranță cea mai bună soluție pentru a vă păstra vin la rece înainte și în timpul mesei. Cu toate acestea, nu uitați să puneți sticla în găleata cu gheață cu cel puțin 30 de minute înainte de a o bea, pentru a avea timp să se răcească. Dacă mergeți la un picnic, puteți, de asemenea, să puneți un "capac de răcire" peste sticlă. Pur și simplu puneți capacul în frigider timp de 15 minute sau cam așa ceva și puneți-l peste sticlă pentru a se răci. Luând aceste mici măsuri de precauție sau investind într-un răcitori vinuri foarte bun vă puteți bucura de cele mai bune sticle de vin în perioada veriichiar dacă temperaturile sunt extrem de ridicate. Și le poți servi alături de prieteni în acele seri relaxante.



Recente pe Ok! Magazine

cum sa ti ingrijesti pielea in sezonul cald jpg
Massif2024 0314 233659 R5AN3006 AN jpg
Bononia (2) jpg
la Oscar, Messi, cainele din Anatomy of a Fall   jpg
Cillian Murphy și soția Yvonne McGuinness, Profimedia  (1) jpg
kitty spencer jpg
West Side Story foto Disney Plus
familie fericire bucatarie jpg
OKMagazine (2) (8) jpg
IMG 7838 PNG
massif jpg
xpertbeauty lac de unghii profesional jpg
cursuri functionari curs social media marketing jpg
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
Despagubiri zbor foto3 jpg
Ce hobby uri să trec în CV  1 png
okmagazine ro jpg
James Bond locații jpg