Volodimir Zelenski a vorbit în deschiderea Festivalului de Film de la Cannes: "Dictatorul va pierde"

18 mai, 2022
Volodimir Zelenski a vorbit in deschiderea Festivalului de Film de la Cannes 3 jpg

Preşedintele ucrainean nu ratează niciun eveniment monden, care i-ar putea aduce sprijinul a şi mai multor oameni.

După ce a vorbit despre Eurovision, Volodimir Zelenski a fost vigilent şi s-a adresat europenilor şi în prima zi a Festivalului de Film de la Cannes, cel mai mare eveniment cinematografic european, urmărit de sute de milioane de oameni de pe întreaga planetă.

Practic, cu o Franţa care, în fiecare an în această perioadă, pare că îmbracă straiele de sărbătoare, Zelenski şi-a făcut şi el intrarea pe Croazetă într-un mare stil, apărând într-o transmisiune în direct pe ecranele din Palais des Festivales cu un discurs adaptat evenimentului.

"Avem nevoie de un nou Chaplin care să demonstreze că cinematograful nu este mut" în faţa războiului din Ucraina, a spus preşedintele ucrainean, actor la bază, referindu-se la filmul "Dictatorul" al lui Charlie Chaplin, o satiră la adresa lui Adolf Hitler și a nazismului, făcut în 1940, înainte ca America să intre în Al Doilea Război Mondial. Discursul de la final rămâne până în zilele noastre unul dintre cele mai bune din cinematografie.

Zelenski a amintit și de "Apocalypse Now", al lui Francis Ford Coppola, și a comparat războaiele și dictatorii din cele două filme cu ceea ce trăiește Ucraina acum.

„Ura va dispărea în cele din urmă și dictatorii vor muri. Suntem în război pentru libertate”, a spus el în intervenţia sa de la Kiev, chiar în deschiderea celei de-a 75-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, când a fost aplaudat şi ovaţionat de întreaga asistenţă.

„Sunt sigur că dictatorul va pierde. Vom câștiga acest război. Glorie Ucrainei!”, și-a încheiat Volodimir Zelenski mesajul.

În cadrul Festivalului de Film de la Cannes, va fi proiectat "Mariupolis 2" al regizorului lituanian Mantas Kvedaravicius, care a fost ucis în Mariupol în urmă cu aproape o lună, în timp ce lucra la această producţie. Logodnica lui, Hanna Bilobrova, care a finalizat proiectul, va prezenta acest film.

Festivalul a interzis prezenţa delegaţiilor oficiale ruse, însă va prezenta filmul "Tchaikovski's Wife" al regizorului rus Kirill Serebrennikov, exilat la Berlin, care a condamnat în mod deschis invazia Rusiei în Ucraina.

FOTO: InstagramRecente pe Ok! Magazine

okmagazine ro (3) jpg
A început sezonul nunților Iată ce modele de rochii se poartă anul acest jpg
Șase provocări și oportunități legate de amprenta de carbon în sectorul energetic jpg
EvoGo jpg
de la promisiuni la ac iuni chiar renun a firmele la ouale de la gaini chinuite3 jpg
POZA png
Radhu vacanta mare jpg
shannen doherty foto profimedia 9 jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
baiat tanar fericit jpg
Conferinta BP 15 jpg
okmagazine jpg
gambling
tokens 8620520 1280  1  png
Cinci tipuri de asigurări ce aduc beneficii persoanelor juridice jpg
Verifică dacă ai luat aceste 5 lucruri în valiza de mare jpg
Portret   femeie   glamorous jpg
featured image (1) jpg