Volodimir Zelenski a vorbit în deschiderea Festivalului de Film de la Cannes: "Dictatorul va pierde"

18 mai, 2022
Volodimir Zelenski a vorbit in deschiderea Festivalului de Film de la Cannes 3 jpg

Preşedintele ucrainean nu ratează niciun eveniment monden, care i-ar putea aduce sprijinul a şi mai multor oameni.

După ce a vorbit despre Eurovision, Volodimir Zelenski a fost vigilent şi s-a adresat europenilor şi în prima zi a Festivalului de Film de la Cannes, cel mai mare eveniment cinematografic european, urmărit de sute de milioane de oameni de pe întreaga planetă.

Practic, cu o Franţa care, în fiecare an în această perioadă, pare că îmbracă straiele de sărbătoare, Zelenski şi-a făcut şi el intrarea pe Croazetă într-un mare stil, apărând într-o transmisiune în direct pe ecranele din Palais des Festivales cu un discurs adaptat evenimentului.

"Avem nevoie de un nou Chaplin care să demonstreze că cinematograful nu este mut" în faţa războiului din Ucraina, a spus preşedintele ucrainean, actor la bază, referindu-se la filmul "Dictatorul" al lui Charlie Chaplin, o satiră la adresa lui Adolf Hitler și a nazismului, făcut în 1940, înainte ca America să intre în Al Doilea Război Mondial. Discursul de la final rămâne până în zilele noastre unul dintre cele mai bune din cinematografie.

Zelenski a amintit și de "Apocalypse Now", al lui Francis Ford Coppola, și a comparat războaiele și dictatorii din cele două filme cu ceea ce trăiește Ucraina acum.

„Ura va dispărea în cele din urmă și dictatorii vor muri. Suntem în război pentru libertate”, a spus el în intervenţia sa de la Kiev, chiar în deschiderea celei de-a 75-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, când a fost aplaudat şi ovaţionat de întreaga asistenţă.

„Sunt sigur că dictatorul va pierde. Vom câștiga acest război. Glorie Ucrainei!”, și-a încheiat Volodimir Zelenski mesajul.

În cadrul Festivalului de Film de la Cannes, va fi proiectat "Mariupolis 2" al regizorului lituanian Mantas Kvedaravicius, care a fost ucis în Mariupol în urmă cu aproape o lună, în timp ce lucra la această producţie. Logodnica lui, Hanna Bilobrova, care a finalizat proiectul, va prezenta acest film.

Festivalul a interzis prezenţa delegaţiilor oficiale ruse, însă va prezenta filmul "Tchaikovski's Wife" al regizorului rus Kirill Serebrennikov, exilat la Berlin, care a condamnat în mod deschis invazia Rusiei în Ucraina.

FOTO: Instagram



Recente pe Ok! Magazine

+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg
FotoJetDouglas jpg
Shannen cu batic jpg
Reghe el (1) jpg