Volodimir Zelenski a vorbit în deschiderea Festivalului de Film de la Cannes: "Dictatorul va pierde"

18 mai, 2022
Volodimir Zelenski a vorbit in deschiderea Festivalului de Film de la Cannes 3 jpg

Preşedintele ucrainean nu ratează niciun eveniment monden, care i-ar putea aduce sprijinul a şi mai multor oameni.

După ce a vorbit despre Eurovision, Volodimir Zelenski a fost vigilent şi s-a adresat europenilor şi în prima zi a Festivalului de Film de la Cannes, cel mai mare eveniment cinematografic european, urmărit de sute de milioane de oameni de pe întreaga planetă.

Practic, cu o Franţa care, în fiecare an în această perioadă, pare că îmbracă straiele de sărbătoare, Zelenski şi-a făcut şi el intrarea pe Croazetă într-un mare stil, apărând într-o transmisiune în direct pe ecranele din Palais des Festivales cu un discurs adaptat evenimentului.

"Avem nevoie de un nou Chaplin care să demonstreze că cinematograful nu este mut" în faţa războiului din Ucraina, a spus preşedintele ucrainean, actor la bază, referindu-se la filmul "Dictatorul" al lui Charlie Chaplin, o satiră la adresa lui Adolf Hitler și a nazismului, făcut în 1940, înainte ca America să intre în Al Doilea Război Mondial. Discursul de la final rămâne până în zilele noastre unul dintre cele mai bune din cinematografie.

Zelenski a amintit și de "Apocalypse Now", al lui Francis Ford Coppola, și a comparat războaiele și dictatorii din cele două filme cu ceea ce trăiește Ucraina acum.

„Ura va dispărea în cele din urmă și dictatorii vor muri. Suntem în război pentru libertate”, a spus el în intervenţia sa de la Kiev, chiar în deschiderea celei de-a 75-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, când a fost aplaudat şi ovaţionat de întreaga asistenţă.

„Sunt sigur că dictatorul va pierde. Vom câștiga acest război. Glorie Ucrainei!”, și-a încheiat Volodimir Zelenski mesajul.

În cadrul Festivalului de Film de la Cannes, va fi proiectat "Mariupolis 2" al regizorului lituanian Mantas Kvedaravicius, care a fost ucis în Mariupol în urmă cu aproape o lună, în timp ce lucra la această producţie. Logodnica lui, Hanna Bilobrova, care a finalizat proiectul, va prezenta acest film.

stanga
dreapta
Volodimir Zelenski a vorbit in deschiderea Festivalului de Film de la Cannes 2 jpg
Volodimir Zelenski a vorbit in deschiderea Festivalului de Film de la Cannes 4 jpg
Volodimir Zelenski a vorbit in deschiderea Festivalului de Film de la Cannes 6 jpg
Volodimir Zelenski a vorbit in deschiderea Festivalului de Film de la Cannes 5 jpg

Festivalul a interzis prezenţa delegaţiilor oficiale ruse, însă va prezenta filmul "Tchaikovski's Wife" al regizorului rus Kirill Serebrennikov, exilat la Berlin, care a condamnat în mod deschis invazia Rusiei în Ucraina.

FOTO: InstagramRecente pe Ok! Magazine

FotoJet (29) jpg
okmagazine pexels cottonbro 7191393 jpg
jocuri noroc reddit jpg
FotoJet (26) jpg
Laura Cosoi în formulă completă jpg
Lambo Bennifer jpg
David Popovici la revenirea in tara dupa ce a devenit dublu campion mondial la inot la Budapesta (3) jpg
copii de vedete jpg
musk și vivian PNG
douglas@okmagazine ro jpg
1 sandra bullock jpg jpeg
Irina și Răzvan Fodor jpg
angelina jolie profimedia 0701924751 jpg
David Popovici3 jpg
brad pitt profimedia 0607918624 jpg
Credius okmagazine ro jpg
1 mihai morar refugiati ucraina orasul faptelor bune romani pentru ucraineni 6 jpg jpeg
Mariah Carey premiera jpg