Vrei să înveți să cânți la chitară? Află care este diferența dintre o chitară electrică și un bass

3 octombrie, 2022
Vrei să înveți să cânți la chitară Află care este diferența dintre o chitară electrică și un bass jpg

Atunci când ai prieteni care sunt muzicieni sau pur și simplu ai găsit inspirația de a învăța să cânti la un instrument muzical, este important să faci acest pas ținând cont de mai multe caracteristici. 

Bineînțeles, ai putea să îți rogi amicii să te lase să te joci la diferite instrumente, însă nu toată lumea are prieteni muzicieni care să îi indrume într-o direcție potrivită.

Citește în continuare despre câteva dintre criteriile care te vor ajuta să iei o decizie inteleapta.

Ce instrument muzical cu corzi ți se potrivește cel mai bine: o chitara electrică sau un bass?

  • Forma intrumentului

În general, chitarele bass sunt mai mari decât chitarele electrice și, bineînțeles au corzi mai groase și, de cele mai multe ori, mai puține la număr. Există forme și modele diferite, însă de principiu un bass poate avea 4, 5, 6 sau 7 corzi.

Chitara bass, care este cel mai des întâlnită, are 4 corzi și acestea sunt dispuse mai rar, față de o chitară normală. De exemplu, poți să îți cumperi online o chitară bass electrică de la mcmusic.ro și să cauți diferite branduri.

Pe de altă parte, o chitară electrică poate avea de la 6 la 12 corzi, în funcție de model. De exemplu, o chitară clasică, ca de exemplu o chitară electro-acustică, are 6 corzi și este ideală dacă ești la început pe acest drum. 

Totuși, există și modele care au 12 corzi și acestea sunt folosite adesea pentru a cânta muzică folk și country.

  • Producerea notelor muzicale

Pentru că notele muzicale ale unui bass sunt cu aproximativ o octavă mai jos decât chitara, rolul unui bass într-o trupă este de a fi un intrument de suport.

De asemenea, la chitara electrică se cântă de obicei cu o pană, cu care lovești corzile, astfel încât acestea să scoată un sunet. La o chitară bass poți să cânți cu sau fără pană, pur și simplu folosind degetele pentru a ciupi coardele sau pentru a le lovi.

Totodată, la anumite genuri muzicale, cum ar fi muzica rock sau metal, de cele mai multe ori, chitarele sunt responsabile pentru sunetul deosebit care provine din distorsiune. Dar la chitara bass se cântă, în cea mai mare parte, fără distorsiuni și sună destul de curat, la fel ca o chitară acustică, doar mult mai profund.

  • Utilizabilitate și transferabilitate

Atât chitarele electrice, cât și chitarele bass pot fi transportate destul de ușor, într-o carcasă realizată pe dimensiunile și forma instrumentului. 

Pentru că o chitară bass este, de obicei, puțin mai mare decât chitara electrică, ai nevoie de mai mult spațiu pentru a le depozita și pentru a le împacheta, așa că este posibil să ai nevoie de o mașină mai mare.

De asemenea, atunci când știi să cânți la o chitară acustică, sunt șanse mai mari să te înțelegi mai bine cu chitara bass, pentru că structura este similară, iar placa este în esență aceeași, pentru că lipsesc doar una sau două corzi. 

Acesta este unul dintre principalele motivele pentru care chitara bass are reputația de a fi mai ușor de învățat decât chitara electrică.

Pe de altă parte, dacă știi doar să cânți la o chitară bass, probabil că nu ai habar despre acorduri simple sau cum să cânți melodii la o chitară electrică.

Bineînțeles, există și alte criterii după care să te ghidezi în a alege un instrument muzical.

Sursa Foto: Pexels.com



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg