Vrei să îți planifici o vacanță de neuitat și nu știi încă unde? Iată aici câteva variante FASCINANTE!

16 decembrie, 2022
image

Fiecare persoană are un program încărcat pe tot parcursul anului, însă atunci când vine vorba despre planificarea unei vacanțe, uită că România este o țară foarte frumoasă din punct de vedere turistic și merită admirată pe deplin. În aceasta vei întâlni lucruri încântătoare, de la peisaje care îți taie răsuflarea până la tradiții specifice fiecărei zone și localnici prietenoși.

Este foarte important atât să cunoști bine principalele regiuni ale României, cât și să te documentezi cu privire la obiceiurile și obiectivele turistice pe care le poți vedea, pentru a-ți putea alege cu ușurință locațiile preferate.

3 destinații atractive pe care merită să le vizitezi în România:

1. Moldova

Încă din cele mai îndepărtate timpuri, când mari voievozi domneau în aceste zone, meleagurile Moldovei au fost mereu unice prin obiceiurile și peisajele desprinse parcă dintr-un basm. Aceasta și-a păstrat atractivitatea și în zilele noastre, nu neapărat datorită turismului, ci pentru că aici localnicii încă muncesc pământurile, cresc animale și duc o viață foarte simplă. Dacă ești din capitală sau din împrejurimi și vrei să alegi o zonă atractivă, nu ezita să achiziționezi bilete de avion București-Suceava, deoarece acolo poți vedea niște oameni foarte primitori și obiective turistice minunate, precum cetatea de scaun a Sucevei, Vatra Dornei, Gura Humorului, muzeul satului bucovinean și multe altele. Pe site-ul air-connect.com vei găsi cele mai bune prețuri și cele mai avantajoase oferte pentru tine.

2. Maramureș

Această zonă magnifică cu peisaje pitorești și o puternică influență tradițională numită Maramureș este un loc pe care trebuie să îl vizitezi cel puțin o dată în viață. Dacă îți dorești să evadezi preț de câteva zile din aglomerația urbană, această regiune din nord-vestul țării uitată parcă de lume, cu biserici de lemn și obiceiuri străvechi, este ceea ce ai nevoie. De îndată ce intrii în acest tărâm, ochii îți vor fi ațintiți asupra peisajelor feerice, munților împăduriți și a caselor cu o arhitectură unică, care include motive tradiționale specifice, întâlnite la geamurile casei și pe stâlpii acesteia. De asemenea, în satele din această zonă vei întâlni case bătrânești, pline cu oameni strașnici, gospodari și foarte ospitalieri, care te vor primi cu brațele deschise și îți vor oferi bucate tradiționale.

3. Dobrogea

Ceea ce face specială zona Dobrogei este deschiderea către Dunăre și Marea Neagră. Cu siguranță litoralul românesc nu îți este străin, însă în această regiune există o mulțime de locuri încântătoare. Aici se află numeroase cetăți precum Histria și Enisala, cea care a fost construită pe un deal calcaros și de unde se pot observa priveliști încântătoare, dar și lacurile Babadag și Razim. Un loc vizitat anual de zeci de mii de turiști printre care se numără și foarte mulți străini este Delta Dunării, care se remarcă printr-o biodiversitate fascinantă. Dacă iubești natura, vei fi încântat de numeroase specii de pești, păsări și peisaje de vis.

În concluzie, România este o țară încântătoare, plină de obiceiuri și tradiții care au prins rădăcină încă din cele mai vechi timpuri și și-au păstrat frumusețea în ciuda anilor care au trecut, pe care merită să o vizitezi alături de familie și de persoanele dragi din viața ta ori de câte ori ai ocazia.

Sursa foto: pexels.com 



Recente pe Ok! Magazine

Femeie blonda in fata oglinzii JPG
okmagazine ro jpg
Insula de 1 milion Kanal D JPG
Holy Molly x Zodier jpg
Connect R Arene 9 iun 2024 4678 jpg
zgarieturile fine nu vor mai fi o bataie de cap solu ii rapide i eficiente de detailing auto jpg
banner Publisol jpg
NEVERSEA Ziua Donatoruluo png
FotoJet Elisabeta și Jeanette jpg
Razvan Simion și Daniel Pavel nunți colaj jpg
Pepe și Yasmine nunta, Instagram (6) (1) jpg
Zrzut ekranu 2024 06 03 100706 png
Cum poti deveni un creator de continut de succes Top 3 sfaturi utile jpg
Vrei sà devi un jucÃtor mai bun Iatà de ce ai nevoie jpg
neversea foto facebook
mihaela bilic facebook jpg
Justin Bieber si Kim Kardashian, pe lista neagra a Ferrari   FOTO Instagram jpg
Femeie în top negru PNG