Yul Brynner, cel mai sexy chel al anilor '50

21 noiembrie, 2016
Yul 1 jpeg

├Änainte de Jason Statham sau Vin Diesel, a fost el: un rus care a cucerit Hollywoodul, r─âm├ón├ónd ┼či azi unul dintre sex simbolurile clasice ale Cet─â┼úii Filmului, transform├ónd chelia ├«ntr-un atu

Yul rămâne unul dintre sex simbolurile nemuritoare ale Cetăţii Filmului.

O chelie absolut inten┼úionat─â, s-o spunem de la bun ├«nceput. Ceea ce a dat ┼či mai mult caracter ├«nf─â┼úi┼č─ârii lui. Fiindc─â Yul avea chiar o podoab─â capilar─â s─ân─âtoas─â, la care a renun┼úat de bun─â voie pentru un look hollywoodian original.

N─âscut la Vladivostok sub numele de Yuliy Borisovich Briner, a devenit cunoscut odat─â cu piesa de pe Broadway din 1951 The King and I ÔÇô ├«n care a interpretat rolul Regelui Mongkut al Siamului. O poveste care cinci ani mai t├órziu, dup─â 1.246 de reprezenta┼úii cu casa ├«nchis─â, avea s─â fie transformat─â ├«ntr-o pelicul─â de succes, dinstins─â cu 5 premii Oscar, printre care ┼či trofeul acordat lui Yul pentru cel mai bun actor ├«ntr-un rol principal. Mai aproape de zilele noastre, filmul e cunoscut ├«n varianta ÔÇťAna ┼či RegeleÔÇŁ, cu Jodie Foster ┼či Yun-Fat Chow.

Interesant, ├«ns─â, legat de cariera lui Yul este c─â, de┼či odat─â cu acest Oscar, a fost ├«mbr─â┼úi┼čat de Hollywood, el n-a renun┼úat la sc├óndura teatrului. ┼×i nici Hollywoodul n-a renun┼úat s─â-l r─âsfe┼úe cu roluri memorabile, precum cele din Fra┼úii Karamazov sau Cei 7 magnifici. ┼×i asta datorit─â talentului, dar ┼či a ├«nf─â┼úi┼č─ârii sale speciale: rezultatul unei ├«mpletiri aparte de gene. Tat─âl lui, Boris Bryner, era un inginer cu r─âd─âcini suedeze ┼či mongole, iar mama, Marousia Blagavidova, era rusoaic─â. Dup─â ce tat─âl a abandonat familia, Marousia l-a luat pe Yul ┼či pe sora lui ├«n China, iar mai apoi la Paris, unde viitorul actor c├ó┼čtiga un b─ânu┼ú de buzunar c├ónt├ónd prin cluburi c├óntece ┼úig─âne┼čti la chitar─â. Ba chiar a lucrat ┼či ca artist de circ la trapez, p├ón─â ├«n 1941, c├ónd a plecat ├«n America, la New York, cu g├óndul de a face actorie. Iar ├«n cinci ani ┼či-a f─âcut debutul pe Broadway, ├«n Lute Sang.

Desigur, ├«nf─â┼úi┼čarea lui ├«nc─ârcat─â de sex appeal n-a fost trecut─â cu vederea de toat─â suflarea feminin─â cea vestit─â a Hollywoodului. Fiindc─â Yul era la acea vreme printre foarte pu┼úinii actori de succes care reu┼čiser─â s─â transforme chelia ├«ntr-un atu. A┼ča ├«nc├ót via┼úa lui personal─â a fost una pe m─âsur─â. Yul a fost ├«nsurat de patru ori. Din primul mariaj, cel cu Virginia Gilmore, a avut un fiu. ├Än 1959, ├«ns─â, c├ónd ├«nc─â era ├«nsurat, Yul a devenit tat─â pentru a doua oar─â. Mama era, ├«ns─â, t├ón─âra lui amant─â de doar 20 de ani, Frankie Tilden, care i-a d─âruit o fiic─â. O fiic─â ce a provocat divor┼úul lui de Virginia. ├Än acela┼či an 1960 al divor┼úului, Yul s-a ├«nsurat a doua oar─â. Dar nu cu Frankie, ci cu un model din Chile, Doris Kleiner. Mariajul a durat ┼čapte ani, Doris d─âruindu-i, la r├óndul ei, o fiic─â. At├óta doar c─â, pe tot parcursul mariajului, presa de scandal n-a sc─âpat din vedere c─â Yul a avut o rela┼úie paralel─â, cea cu romanciera belgian─â Monique Watteau. Cea de-a treia so┼úie, Jacqueline Thion de la Chaume, cu care a avut un mariaj de zece ani, din 1971 ├«n 1981, a fost cea cu care Yul ┼či-a completat marea familie, adopt├ónd doi copii din Vietnam.

Yul, ├«n 1971, ├«n westernul spaghetti 'Adios, Sabata' , filmat ├«n Roma ┼či regizat de Gianfranco Parolini.

Iar dac─â toate astea nu erau de ajuns pentru un tablou amoros tumultuos, Yul a ├«ntre┼úinut interesul presei mondene ┼či prin numeroasele lui aventuri cu vedete precum Marlene Dietrich, Judy Garland, Joan Crawford ┼či Ingrid Bergman. Leg─âtura cu Marlene, care era cu 19 ani mai mare ca el, a fost mai mult dec├ót o aventur─â, dur├ónd ani de zile. Ce mai lipsea din aceast─â panoplie a iubirii? Finalul a fost unul pe m─âsura acestui sex simbol: la 62 de ani, ├«n 1983, actorul s-a ├«nsurat a patra oar─â, cu Kathy Lee, o balerin─â de doar 24 de ani! O ultim─â c─âsnicie care a durat p├ón─â la finalul vie┼úii lui, ├«n 1985. Un sf├ór┼čit provocat de cancerul la pl─âm├óni, Yul fiind un fum─âtor ├«nr─âit, viciu deprins chiar de la v├órsta de 12 ani.

Foto: GettyRecente pe Ok! Magazine

ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg
Margot Robbie și Ryan Gosling (5) jpg
travis barker si korteney
celia40 jpg
Angelina și Shiloh Jolie Pitt jpg
Jill Biden și Leti jpg
Angelina Jolie și Zahara jpg
Travis Barker spre spital (2) jpg
Bono jpg
Andy Fletcher, co fondatorul Depeche Mode jpg
FotoJet (29) jpg
Maia Morgenstern
okmagazine pexels cottonbro 7191393 jpg
jocuri noroc reddit jpg
FotoJet (26) jpg