Zmeura de Aur a făcut ravagii înainte de marea seară a Oscarurilor

29 februarie, 2016
Razzie Awards 50 Shades of Grey jpeg

Ca în fiecare an, cu o zi înaintea premiilor Oscar, s-au decernat cele mai nedorite trofee de la Hollywood.

"50 Shades of Grey", vedetă la Razzie Awards.

Înainte de a afla numele laureaţilor Academiei Americane de Film, s-au decernat trofeele pentru cele mai slabe filme şi performanţe actoriceşti ale anului.

Câştigător detaşat la „Zmeura de Aur“ a fost filmul „50 Shades of Grey“, cu „victorii“ la 5 categorii. Chiar dacă nu i-a impresionat pe critici, pelicula are un succes uriaş la box office, unde a obţinut încasări de 570 de milioane de dolari.

Pe lista ruşinii se află şi cateva nume celebre, cum ar fi Eddie Redmayne, câştigătorul Oscarului de anul trecut.

„50 Shades of Grey“, adaptarea romanului scriitoarei E.L. James, a fost desemnat filmul cu cel mai slab scenariu, iar protagoniştii Jamie Dornan şi Dakota Johnson au obţinut premiile Zmeura de Aur pentru cei mai slabi actori în roluri principale. Nici chimia dintre ei nu i-a convins pe critici, care i-au desemnat drept „cel mai slab cuplu de pe ecrane“. Acelaşi film a câştigat şi la categoria „cel mai prost film al anului“, la egalitate cu „Cei 4 fantastici“.

Un nume... neaşteptat pe lista câştigătorilor este Eddie Redmayne. Actorul, câştigător al unui Oscar anul trecut şi nominalizat inclusiv anul acesta, a câştigat Zmeura de Aur pentru rolul neinspirat din „Ascensiunea lui Jupiter“.

La categoria feminină s-a remarcat Kaley Cuoco, actriţă din serialul de comedie Teoria Big Bang. Tânăra a făcut un rol extrem de slab în „Alvin şi veveriţele: marea aventură“.

În schimb, Sylvester Stallone a fost remarcat pentru ca a reuşit să îşi spele „păcatele cinematografice“. Din fost câştigător al Zmeurei de aur, s-a transformat în favorit al sezonului premiilor, datorită rolului excelent din „Creed“.