News

Lisa Marie Presley, "splălată pe creier" de cultul Scientology. Nu mai este în stare să-şi gestioneze singură viaţa?

Lisa Marie Presley, "splălată pe creier" de cultul Scientology. Nu mai este în stare să-şi gestioneze singură viaţa?

CENTURY CITY, CA - MAY 10: Actress Lisa Marie Presley arrives at the NARM Music Biz Awards dinner party held at the Hyatt Regency Century Plaza on May 10, 2012 in Century City, California. (Photo by Jason Merritt/Getty Images)

După ce a intentat divorţul de Michael Lockwood, pe fondul luptei pentru custodia celor doi copii, risipind averea de 1 miliard de dolari moştenită de la răposatul ei tată, celebrul Elvis, Lisa Marie Presley a fost "târâtă" înapoi în cultul Scientology, un corp de credinţe şi practici religioase cunoscut la Hollywood.  Lisa este spălată pe creieri de secta la care a aderat. "Ea a realizat că aceasta este singura modalitate prin care îşi poate schimba viaţa agitată şi plină de probleme. Lucrurile au devenit atât de toxice şi au scăpat total de sub control, aşa că era singura soluţie pentru rezolvarea problemelor sale", a declarat o sursă. Această organizaţie ocultă este cunoscută pentru faptul că foloseşte tactici neortodoxe precum  hărţuirea pentru a-şi ţine membrii sub control. Situaţia Lisei este mult mai delicată, căci conducătorii cultului profită de vulnerabilitatea ei şi "o spală pe creier cu faptul că nu este în stare să-şi gestioneze viaţa de una singură." Aşa că fiica lui Presley pare acum o prizonieră într-o închisoare şi este convinsă că are nevoie permanentă de ajutor şi supraveghere.

Se pare că cei din conducerea Scientology nu vor ca situaţia de acum câţiva ani să se repete, când Lisa a ieşit din cult şi i-a vorbit de rău, acuzându-i că i-au mâncat toţi banii şi că au încercat să îi controleze viaţa. În mod ironic, aceleaşi motive le-a invocat şi pentru a divorţa de soţul său Michael Lockwood, atunci când a depus actele, în luna iunie a anului trecut. Muzicianul în vârstă de 55 de ani este de asemenea investigat şi într-un scandal de pornografie infantilă, după ce Lisa l-a acuzat că deţine fotografii indecente cu minori.

După tot acest scandal, Lisa s-a internat la un centru de dezintoxicare din Malibu pentru a scăpa de dependenţa de medicamente. După ce a ieşit de acolo, fata sa cea mare, Riley Keought, 27 de ani, şi ea adeptă a cultului Scientology, a dus-o pe mama sa direct la centrul de detoxifiere al sectei. Chiar dacă un reprezentat al artistei a neghat vehement povestea, o sursă din anturajul ei a spus că fiica sa a fost singura care i-a fost alături: "După ce a intentat divorţul de soţul său, Lisa a locuit cu Riley şi acum sunt amândouă membre ale sectei Scientology." Între timp, gemenele  de 8 ani ale Lisei cu Michael, Harper şi Finley, sunt în grija bunicii Priscilla Presley.

Lisa Marie Presley şi soţul Michael Lockwood.

Se pare că întoarcerea sa în cult este un căştig pentru conducătorii care au încercat din răsputeri să-şi spele imaginea la Hollywood: "Tot cultul a suferit din cauza incidentului cu Lisa, aşa că, pentru a-şi regla conturile, faptul că artista s-a întors în gaşcă este un câştig enorm. E greu de crezut că ea va plăti pentru tratament, gurul sectei asigurând susţinere gratuită pentru întreaga familie Presley."

Foto: Arhiva OK!