News

Liz Sheridan din ''Seinfeld''a fost prima dragoste a lui James Dean. Cum a început povestea lor şi ce spune actriţa despre preferinţele sexuale ale starului din filmul "Rebel fără cauză"

Liz Sheridan din ''Seinfeld''a fost prima dragoste a lui James Dean. Cum a început povestea lor şi ce spune actriţa despre preferinţele sexuale ale starului din filmul "Rebel fără cauză" camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Actriţa Liz Sheridan, care a portretizat-o pe mama lui Jerry Seinfeld în „Seinfeld”, a fost prima dragoste a lui James Dean. Actriţa i-a vorbit fiului ei de pe ecran despre dragostea ei cu starul din „Rebel fără cauză”.

 

Chiar dacă îţi e greu să îţi imaginezi, mama lui Jerry Seinfeld, Liz Sheridan, a trăit o poveste de dragoste cu unul dintre cei mai căutaţi oameni ai anilor 1950. Sheridan nu numai că i-a spus lui Seinfeld despre asta, dar i-a dat şi detalii despre relaţia lor.

Născută în aprilie 1929 în Rye, New York,  Sheridan şi-a început cariera ca dansatoare. Până în ianuarie 1952, actriţa în vârstă de 23 de ani a lucrat  la „Milton Berle Show” şi a locuit în Rehearsal Club, o reşedinţă pentru artiştii din Manhattan. 

Dean era pe atunci un tânăr de 20 de ani care abandonase UCLA şi care îşi făcuse deja debutul în actorie. El a fost invitat să ia cina la Rehearsal Club de un prieten. Ploua şi a întrebat dacă poate împrumuta o umbrelă.

Singura persoană care a fost de acord să-i dea una a fost Sheridan, iar el i-a fost recunoscător pentru asta. Dean a returnat umbrela două zile mai târziu, iar Sheridan s-a interesat de el după ce a aflat că era la fel de intrigat de luptele cu taurii ca şi ea.

Iniţial, Liz nu nu fusese impresionată de el. Ea a recunoscut că arăta ca un tânăr rătăcit, părea înfometat şi teribil de singur, ca şi cum ar fi avut nevoie de un prieten. Totuşi, au început să iasă destul de des şi, cu fiecare ieşire, se îndrăgosteau unul de celălalt. Dean o suna şi îi punea câte un disc la telefon sau o vizita de fiecare dată când avea un moment liber.

După un timp au devenit de nedespărţit. Sheridan i-a spus chiar lui Seinfeld că relaţia lor de un an a fost „un fel de magice”, deoarece era prima dragoste pentru amândoi. Cu toate acestea, lupta pentru bani le-a complicat relaţia. La un moment dat, niciunul dintre ei nu avea spectacole şi rămâneau fără bani.

Când Sheridan a încetat să lucreze la American Photograph pentru că îi lua tot timpul şi o împiedica să urmeze „orice fel de carieră”, Dean s-a supărat. A sunat-o şi a cerut să o revadă. Amândoi erau nemulţumiţi de ceea ce se întâmplase şi nefericiţi de faptul că erau săraci şi nu ajungeau nicăieri. Totuşi, Sheridan a descris acea întâlnire drept una dintre cele mai incitante pe care le-au avut vreodată.

În timpul relaţiei lor, Dean i-a spus lui Sheridan că s-a culcat cu producătorul şi directorul publicitar Rogers Brackett. Actriţa a recunoscut că Dean nu părea homosexual, pentru că era bland şi tandru. Ea a adăugat că este posibil să fi fost bisexual, dar putea, de asemenea, să se fi jucat. Sheridan a sugerat mai târziu că Dean era heterosexual , dar s-a culcat cu producători bărbaţi pentru că era ceea ce trebuia să facă pentru a reuşi la Hollywood. 

Cu toate acestea, unul dintre prietenii starului, John Gilmore, a mărturisit că au avut o relaţie apropiată şi chiar au făcut sex. Prin urmare, dezvăluirea lui Gilmore ne împiedică să dăm un verdict despre preferinţele sexuale ale lui Dean. Unii biografi cred că prima lui experienţă sexuală s-ar fi întâmplat în adolescenţă, când un politician local l-ar fi sedus.

În 1952, Dean a primit un rol în producţia de pe Broadway „See the Jaguar”, iar cariera sa a crescut vertiginos. Cu puţin timp înainte de a începe să lucreze în piesă, a luat-o pe Sheridan să sărbătorească. După aceea seară, Dean a cam dispărut.

Piesa a fost o reuşită , dar el şi Liz nu au mai vorbit timp de o lună. Când s-a întors, Dean era diferit. “Nu mai era cald, aşa cum era cândva”. Totuşi, nu a fost întotdeauna aşa. Liz a recunoscut că Dean a ieşit odată la cumpărături şi a sunat-o de la magazin. El i-a spus că trebuie să se căsătorească înainte de a fi prinşi de faima showbiz-ului.

Sheridan a adăugat că nu putea să ţină pasul cu el. Actriţa a subliniat că Dean nu părea să-şi dorească responsabilitatea de a o ţine lângă el. Cariera lui îşi luase avânt , iar ea ar fi fost doar o greutate în plus.

După acest episod au început să se vadă mai rar. În decembrie 1954, s-au întâlnit la o petrecere. Ea şi-a amintit că se comporta ca un „şcolar” şi s-a ţinut toată noaptea după ea. Din păcate, a fost fost ultima dată când s-au văzut. 

Pe 30 septembrie 1955, Dean a murit într-un accident de maşină pe o autostradă din California. Avea doar 24 de ani.  Sheridan a auzit de moartea lui pe cand se afla în Puerto Rico, unde a locuit peste un deceniu. Sheridan a suferit ani de zile, pentru că nu-i venea să creadă că era mort. 

S-a gândit, de asemenea, la momentele în care s-au văzut, la fascinaţia lui pentru maşini şi la felul în care nu-i plăcea să conducă şi îi cerea ei să conducă pentru el. „Nu îl voi uita niciodată pe Jimmy Dean”, a mărturisit Sheridan . La cinci ani după moartea lui Dean, Liz început o relaţie cu trompetistul Dale Wales. S-au căsătorit în 1985, au avut o fiică şi au rămas împreună până când el a murit în 2003. Sheridan are acum 92 de ani şi este pensionară din 2010.

 

 

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările