News

Lovitură dură pentru Kevin Spacey! După ce a pierdut procesul, trebuie să le plătească 31 de milioane $ producătorilor serialului „House of Cards”

de admin

Lovitură dură pentru Kevin Spacey! După ce a pierdut procesul, trebuie să le plătească 31 de milioane $ producătorilor serialului „House of Cards” camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Cu o avere şi un prestigiu în picaj, actorul american a fost condamnat să plătească o sumă colosală companiei MRC.

O treime din averea lui Kevin Spacey de 100 de milioane de dolari, la cât era ea estimată la începutul anului 2021, va ajunge în conturile companiei care a produs serialul „House of Cards”, în care a interpretat rolul principal până la concedierea sa în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală. 

Actorul american a fost condamnat să plătească 31 de milioane de dolari către MRC, compania de producţie aflată în spatele acestui serial de succes despre intrigi politice la Washington, care a cerut despăgubiri pentru pierderile de venituri atribuite plecării actorului din acest serial, după ce a fost acuzat de hărţuire şi abuzuri sexuale.

MRC a explicat public că, după aceste acuzaţii de hărţuire, compania l-a suspendat pe actor şi a declanşat o anchetă internă care a dezvăluit că starul din „American Beauty” s-a făcut într-adevăr vinovat de astfel de fapte.

Acest val de acuzaţii a pus capăt carierei actorului, în vârstă de 62 de ani, în plină campanie a mişcării #Metoo de denunţare a abuzurilor sexuale de la Hollywood, după dezvăluirile privindu-l pe producătorul Harvey Weinstein.

Spacey, recompensat cu două Oscaruri, a interpretat rolul unui politician fără scrupule în cele cinci sezoane ale seriei „House of Cards”, înainte ca acuzaţiile de hărţuire sexuală să apară în presă. Plecarea actorului i-a obligat pe producători să reorganizeze serialul, ceea ce s-a soldat cu „pierderi substanţiale”, a susţinut MRC. Practic, scenariul a trebuit schimbat pentru a exclude personajul interpretat de Kevin Spacey, iar sezonul al şaselea, aflat în plină producţie, a fost redus de la 13 la 8 episoade.

MRC a demarat această procedură în 2019. În acelaşi an, procesele împotriva actorului american, inculpat pentru atentat la pudoare şi agresiune sexuală în statul american Massachusetts, au fost abandonate.

Comentarii

Modifică Setările