Lifestyle

Lucian Mîndruţă a fugit în Grecia. Gestul care l-a impresionat

Lucian Mîndruţă a fugit în Grecia. Gestul care l-a impresionat

Lucian Mîndruţă a evadat pentru câteva zile în Grecia. Călătoria lui pare una desprinsă din poveşti.

“Aşa arată trecerea cu ferry-ul spre Thassos. Am mers peste 12 ore să ajung aici. Am plecat de la ploaia din Bucureşti şi Grecia m-a răsfăţat cu soarele ei intens şi marea albastră.

Tot azi încep să testez o soluţie cu filtru protecţie UV pentru ochi. Am nevoie: în fiecare an îmi trebuie mai multă lumină să citesc, de exemplu, mai ales după o vară pe coclauri, pe mare sau pe uscat, cu multă bicicletă şi expunere la soare. Fireşte că sunt la UV400 la ochelari, dar mereu am simţit că nu este de ajuns, că trebuie ceva în plus”, povesteşte prezentatorul.

Lucian Mîndruţă s-a lăsat cucerit de peisaj, dar şi de genorozitatea unui localnic. “Azi am un plan de 90 de km în jurul insulei Thassos. Scriu asta la jumătatea turei, pentru că m-a impresionat un comerciant de la marginea drumului. Am oprit să iau de la el două sticle cu apă rece. Aveam doar 10 euro. El nu avea rest. Aşa că mi le-a întins zâmbind: “Ştiu cum e, sunt Şi eu ciclist. Şi e al naibii de cald azi! Ia-le!” Am ezitat, am vrut să iau doar una, a insistat să plec cu amândouă. Când m-am urcat pe bicicleta m-a întrebat: “De unde eşti?” “Din România!” i-am zis. Şi a continuat să zâmbească. Ăsta a fost un cadou mai frumos chiar decât apa”.

 

Comentarii

Modifică Setările