News

Lucian Mîndruţă, într-o nouă aventură pe mare FOTO&VIDEO

Lucian Mîndruţă, într-o nouă aventură pe mare FOTO&VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

Un împătimit de yachting, jurnalistul a ieşit din nou în larg pentru o competiţie de veliere, cu pornire din portul din Eforie Sud.

Lucian Mîndruţă s-a alăturat din nou echipei de iubitori de navigaţie Esperanta Sailing Team şi a pornit într-o nouă aventură pe mare: de la Eforie la Balcic, 60 de mile, aproximativ 95 de kilometri parcurşi, însă, pe apă.

Încă de ieri, cei mateloţi s-au întâlnit şi s-au antrenat pentru cursa cu 20 de nave care a început astăzi şi care se anunţă a fi cu adevărat provocatoare. Căci, aşa cum notează Lucian Mîndruţă, "bulgarii n-au avut interzis la yachting în vremea comunismului şi unii sunt deja la a doua sau a treia generaţie de yachtmeni. La noi, yachtingul a fost descurajat sever în vremea comunismului, tocmai din cauza spaimei lui Ceauşescu ca iubiţii lui supuşi ar putea să-l părăseasca pe calea apei, într-o noapte. De aceea n-au prea fost bărci, de aceea treaba asta a fost privită ca o distracţie burgheză. Nu e. Suntem cu toţii oameni de conditie medie, corporatişti şi mici întreprinzători, care au închiriat barca asta pentru o evadare de weekend. O evadare spre marinarul din fiecare...".

Nici condiţiile meteo nu sunt cele mai bune, iar astea nu sunt singurele neajunsuri: "viteza noastră va fi, în cel mai fericit caz, cam 6 noduri, şi pentru asta va trebui să muncim, căci vântul e slab şi barca grea... Dar asta e frumuseţea cursei pe mare: 0% romantism (pe care mulţi îl găsesc abia după, în poze) şi cam 99% efort, rău de mare, transpiraţie şi epuizare, spre seară. N-avem timp să mâncam, bem cu ceva efort un suc (căci barca e înclinată) şi în general răbdăm până seara la mal. Şi fix tocmai asta ne face să uităm de toate şi să stam cu privirea spre orizont şi spre următorul competitor."

Le urăm succes şi vânt în pânze!

Modifică Setările