Interviu

Lucian Viziru şi Victor Gunta LV Project şi doi tătici muzicali

Lucian Viziru şi Victor Gunta LV Project şi doi tătici muzicali

Lucian Viziru şi electro-pop? Ei bine, da, cântăreţul încearcă industria muzicală cu acest stil nou... pentru un romantic ca el. Aşa-l percepem noi, cel puţin. Întâlnirea cu fostul lui coleg de liceu, Victor Gunta, a însemnat şi-un nou început în cariera lui muzicală, un început semnat şi parafat în Italia. Mai multe detalii despre nou-înfiinţata trupă LV Project, dar şi ceva amănunte spumoase din viaţa de liceu a celor doi aflaţi în interviul de mai jos.

Cine se află în spatele LV Project?

Lucian Viziru LV Project înseamnă Lucian Viziru, Victor Gunta şi Miaudio Production, aceasta fiind casa de producţie pe care am înfiinţat-o de curând împreună cu Victor şi alţi doi producători muzicali.

Ca şi în cazul soţiei tale, Ema, şi colegul tău de trupă am înţeles că este un fost coleg de liceu. Povesteşte-ne cum v-aţi reîntâlnit.

Ne-am văzut întâmplător în Mall, la locul de joacă pentru copii. Eu am ajuns puţin mai devreme pentru a mă întâlni cu un fost coleg din trupa Gaz pe Foc, care venise şi el la rândul lui cu băieţelul. După câteva minute, a apărut Victor ca şi cum ne-am fi vorbit să formăm în ziua aceea clubul tăticilor abandonaţi de soţii la locul de joacă. Asta pentru că toate cele trei soţii ale noastre erau la cumpărături.

Apropó de liceu: tu şi Victor eraţi apropiaţi pe atunci?

Nu eram foarte apropiaţi, dar aveam în comun pasiunea pentru muzică, ceea ce ne-a adus de multe ori împreună. Am făcut câteva spectacole (Gaz pe Foc şi Different Reality), ne vedeam la Victor pentru a lucra piesele pe calculator, am mers împreună la The Prodigy, una dintre trupele noastre preferate la vremea aceea, unde era să fim bătuţi crunt de jandarmi, ş.a.m.d.

Victor, cum era Lucian Viziru în liceu? Era, aşa cum ne imaginăm, un cuceritor?

Victor GuntaPe atunci nu eram atât de apropiaţi, pot să-ţi zic doar care era impresia generală pe care mi-a creat-o: era ceea ce, în termeni actuali, se cheamă un tip popular. (râde) Deci, da, cred că poţi să zici că era un cuceritor.

Victor, care a fost legătura ta cu muzica înainte de acest proiect?

Prin anii 2000 m-am ocupat mai serios de producţie. Cred că aveam mai mult timp liber. Atunci am colaborat cu La Familia şi Il-Egal (primul lor album a fost aproape în intregime produs de mine), am scos un album cu Different Reality la Zone Records (piesa "Nu uita" a şi beneficiat de un videoclip care a rulat destul de mult pe Atomic), aveam cântari prin ţară etc.

Click pe următoarea pentru restul interviului!

De ce aţi ales să lucraţi cu o casă de discuri din Italia?

Lucian Viziru Pentru că au fost primii care ne-au oferit un contract acceptabil. Am avut de ales între o casă de discuri din Germania şi una din Italia.

Lucian, înainte de LV Project, tu şi trupa ta cântaţi alt gen de muzică, mai spre rock. Acum este vorba de...

Electro-pop. Înainte era pop-rock, dar atunci aveam alţi colegi de trupă. ”Job”-ul meu s-a schimbat foarte puţin.

În afară de muzică, tu şi colegul tău mai aveţi ceva în comun: sunteţi tătici. Este mai grea viaţa de muzician când ai o familie?

Depinde de cât de mult ai de muncit, deocamdată merg foarte în paralel şi una, şi cealaltă. Şi mai cred că e mai uşor decât să munceşti opt ore pe zi la bancă.

VictorCred că totul se rezumă la priorităţi. Dacă ţi le aranjezi cum trebuie nu are cum să nu meargă treaba, orice ai vrea să faci.

Cum se câştigă cel mai bine bani din muzică? Colaborarea cu o casă de discuri din afară este un must?

Lucian Viziru Sincer nu ştiu, deocamdată producem muzică şi sperăm ca ceea ce facem să se vândă bine atât în ţară, cât şi în străinătate.

Lucian, pe care drum bătătorit de tine l-ai încuraja pe fiul tău, Mihai, să calce: pe cel al tenisului sau pe cel al muzicii?

L-aş sfătui să-şi aleagă o meserie care să-i placă şi să înveţe să o facă foarte bine.Şi n-ar strica să încerce să fie cel mai bun, pentru că în ziua de azi mi se pare un lux să poţi face bani din ceea ce-ţi place. Eu n-am să încerc niciodată să-l îndrept către o anumită direcţie, dar mi-ar plăcea mai mult să joace tenis. (râde)

Ascultă aici prima piesă LV Project!


Foto: arhiva personală

Modifică Setările