Case Regale

Lucruri uimitoare despre regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii pe care puţini le cunosc. Azi împlineşte 95 de ani

Lucruri uimitoare despre regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii pe care puţini le cunosc. Azi împlineşte 95 de ani camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Aspecte din viaţa reginei Elisabeta a II-a pe care puţini le cunosc. Care este numele său întreg, ce porecle are şi ce scandal regal a precedat domniei tatălui său?

Astăzi este probabil cea mai tristă aniversare a suveranei Marii Britanii. Regina şi-a condus soţul pe ultimul drum în urmă cu patru zile şi este prima dată când nu îl are de ziua ei pe prinţul Philip.

Cu siguranţă anul aceasta, de ziua sa, nu va mai fi veselă şi cu chef de petrecere. Astăzi regina împlineşte 95 de ani de viaţă, iar noi dorim să vă încântăm cu câteva adevăruri pe care puţini le cunosc.

Regina îşi sărbătoreşte ziua de naştere de două ori pe an

O dată pe 21 aprilie şi încă o dată în iunie. Este o tradiţie din 1784 ca monarhul Marii Britanii să-şi sărbătorească ziua în altă zi decât cea din buletin. Motivul este ... vremea. Este important ca paradele de sărbătoare să se desfăşoare în luni cu climă prietenoasă.

S-a îndrăgostit de prinţul Philip la 13 ani

I-a fost sortitul, fără îndoială. Singurul bărbat din viaţa ei, iubitul soţ pe care l-a cunoscut din copilărie şi care i-a fost văr de al treilea. Au avut aceiaşi stră-stră-bunici: regina Victoria şi prinţul Albert, la rândul lor, veri.

Bunica sa a fost revoltată de unul din darurile de nuntă primite de cuplul Elisabeta - Philip

Regina a primit multe cadouri ciudate, dar unul de la nunta sa a indignat-o pe bunica ei. O ţesătură din dantelă, lucrată manual, de la  Mahatma Gandhi, pe care a fost brodată expresia „Jai Hind” (în traducere, „Victorie pentru India”). Bunica a considerat acest cadou nepotrivit.

Este cea mai longevivă suverană din istoria britanică

Pe 6 februarie 2017 a devenit primul monarh britanic care a domnit 65 de ani şi a sărbătorit Jubileul de Safir.

Are câteva porecle

Când era mică, i se spunea Lilibeth. Ducele de Edinburgh, soţul său, o alinta ”Vărzucă”. Nepotul George îi spune Gan-Gan, cum a mărturisit când acesta era mic mama sa, Kate Middleton.

Numele complet al reginei este Elizabeth Alexandra Mary.

Tatăl reginei a ajuns pe tron în urma unui scandal

Regele George al VI-lea a devenit rege după ce fratele său mai mare, regele Edward al VIII-lea, a abdicat de la tron, ca să se însoare cu Wallis Simpson, o americancă divorţată. Situaţia la acea dată a fost scandaloasă, întrucât Simpson încă mai era căsătorită legal cu al doilea său soţ! Abdicarea regelui a fost cea mai mare criză constituţională din istoria regală modernă.

Edward şi Wallis cumva au pătat sângele nobil al regalităţii britanice. În 2010 a apărut filmul biografic ”The King’s Speech”, care evidenţiază situaţia regelui George al VI-lea în timp ce preia tronul, după ce fratele său abdică.

Nu a acordat niciodată un interviu

Regina Elisabeta nu a dat niciodată un interviu de presă.

Este o mare iubitoare de câini

Regina Elisabeta a avut cel puţin 30 de exemplare din rasa Corgi. Există şi un film animat foarte drăguţ şi emoţionant în legătură cu acest subiect.

Comentarii

Modifică Setările