News

Ludovic Orban a vorbit despre fiul său în interviul oferit Cristinei Ţopescu: "Mă bucur că învaţă, că e serios"

Ludovic Orban a vorbit despre fiul său în interviul oferit Cristinei Ţopescu: "Mă bucur că învaţă, că e serios" camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Actualul premier al ţării a fost dispus să ofere câteva detalii personale în interviul oferit regretatei jurnaliste.

În urmă cu doi ani, Cristina Ţopescu anunţa un "interviu neconvenţional cu un om neconvenţional", respectiv cu liderul PNL Ludovic Orban. Şi, în stilu-i caracteristic, jurnalista a reuşit să-l facă pe politician să vorbească despre lucrurile mai puţin ştiute despre el, detalii personale, hobby-uri şi poveşti de familie.

"Am fost un copil cu iniţiativă, cu idei, creativ, care le-a încercat pe toate", povestea Ludovic Orban în emisiunea "Interviuri (ne)convenţionale". "Am făcut şi destule năzdrăvănii, nu eram cuminte. Leonard, fratele mai mare, era băiatul cuminte care trebuia să aibă grijă şi de mine. (...) Am avut o copilărie foarte frumoasă. În primul rând, atunci când sunt doi copii în casă, niciodată nu se plictisesc. Fratele meu e mai mare cu aproape doi ani... Plus că acolo unde am locuit în Braşov era un bloc cu o curte interioară şi eram peste 40 de copii. Era tot timpul zarvă, eram o întreagă gaşcă şi totdeauna era acţiune."

Ceea ce lumea nu ştie este că politicianul a fost o fire sportivă. "Am făcut şi din toate sporturile, fotbal, baschet, jocuri de echipă. Amândoi am fost la liceul sportiv. Fratele meu a făcut atletism, eu am făcut gimnastică sportivă. Am o structură sportivă pe care mi-am menţinut-o şi acum merg oricând cu plăcere la un baschet, la un fotbal..."

De unde, însă, pasiunea pentru muzică? "Eu n-am vrut neapărat să mă "produc", dar de regulă când simt şi e o atmosferă plăcută, îmi place să cânt şi nu am ţinut cont că mai sunt camere de filmat în jurul meu. Dar nu am făcut-o ca să mă dau în spectacol, pur şi simplu cânt că-mi place. Nu cred că a cânta este un motiv de ruşine sau de complexe pentru nimeni. Muzica este în firea omului. Şi când e trist şi când se bucură, omul cântă. Eu cânt bine, nu ştiu cum se aude. Am ureche muzicală, cânt şi la un instrument şi sensibilitatea asta pentru muzică e încă din copilărie, când părinţii ne-au dus la spectacole de operă, de operetă, concerte simfonice... Mai ales tatăl a fost meloman şi dorise când era tânăr să urmeze o carieră de tenor, dar a renunţat. Deci treaba cu muzica era o formă de manifestare în familie şi a cânta era ceva normal şi pentru mine, şi pentru fratele meu. Pe Leonard lumea l-a văzut mai puţin, dar în tinereţe a participat şi la un concurs. Eu, în liceu, am avut prima formaţie cu doi colegi de clasă, care se numea Bachus, era în liceul Andrei Şaguna din Braşov. Apoi am cântat, începând cu anul întâi de facultate, în formaţia Proiect, cu care am făcut şi înregistrări la radio. Cel care se ocupa de înregistrări era Şerban Georgescu şi când a auzit, la una din melodii, că textul începea cu "E întuneric şi e frig/ Din trupul meu aş vrea să strig" - cu un mesaj uşor protestatar, dar nu ăsta era scopul - n-am mai putut să înregistrăm melodia respectivă, din cauza cenzurii. Am mai cântat-o prin concerte..."

La rândul său, Ludovic Orban este tată de băiat, Tudor Andrei. "Merge pe 18 (n.r., acum are 20 de ani). E aplecat spre ştiinţele exacte, fizică, matematică, chimie... E şi în zona informaticii, dar spune că nu vrea să stea toată viaţa în faţa unui computer şi nu vrea să meargă spre IT. Mă bucur că învaţă, că e serios. L-am crescut foarte liber, l-am lăsat să dea cu capul de pragul de sus singur, nu l-am protejat. Am încercat să-i spun punctul de vedere. Nu am apelat la interdicţii, la pedepse, nici măcar nu l-am ameninţat că-l opresc. Au fost unele pedepse, dar neaplicat cu nervi, ci calm şi cu explicaţii. Am trecut de perioada asta, de la 15 ani nu am mai avut niciun motiv să-i aplic vreo pedeapsă. E pe propriile picioare, caută să-şi găsească rezolvări la toate problemele cu care se confruntă."

Întrebat de Cristina Ţopescu de unde vine numele Orban, de filon unguresc, liberalul a explicat faptul că "tatăl meu e maghiar în proporţie de 75%, dar mama e româncă. De mic, de la creşă, grădiniţă, şcoală primară, gimnaziu, liceul, le-am urmat pe toate în limba română, am avut prieteni români. Limba maghiară... mai mult înţeleg, decât vorbesc, nici n-am avut mulţi prieteni maghiari."

Iată ce a mai dezvăluit Ludovic Orban în interviul Cristinei Ţopescu pentru Canal 33:

Modifică Setările