Machiaj: ce culori se potrivesc ochilor tăi?

5 mai, 2021
1 machiaj1 png png

Unele dintre principalele roluri ale machiajului sunt acelea de a corecta, a sublinia şi a atrage atenţia asupra trăsăturilor chipului. Cu alte cuvinte, machiajul nu este despre a te transforma în cineva care nu eşti, ci despre a accentua detaliile care vorbesc despre autenticitatea ta.

Astfel, de la estomparea imperfecţiunilor tenului, la blenduirea culorilor şi până la jocul dintre umbre şi lumina, există numeroase tehnici de machiaj pe care le putem folosi pentru a crea un look proaspăt, cu aspect tânăr.

Dacă ar fi să alegem o singură zonă asupra căreia să-ţi îndrepţi atenţia, aceasta ar fi, cu siguranţă, ochii. Vizual, aceştia constituie centrul chipului - deci şi al machiajului - şi, mai mult decât atât, ei reprezintă un instrument care ne ajută să ne exprimăm emoţiile şi să explorăm propria expresivitate. Tocmai din acest motiv, toate ne dorim un look luminos şi natural, care să scoată ochii în evidenţă. 

În rândurile ce urmează, îţi vom povesti despre cele mai importante aspecte de care să ţii cont în machiajul ochilor, indiferent că vorbim de alegerea concealerului, a culorilor potrivite  sau a genelor false naturale.

Culoarea porneşte încă de la machiajul feţei

Tot ce înseamnă machiaj înseamnă culoare, astfel că, atunci când punctăm acest aspect, nu ne putem referi doar la fardul de ochi. Culoarea este prezentă încă de la fondul de ten sau, mai bine spus, încă de la primer. Spre exemplu, înainte de aplicarea fondului de ten poţi folosi o bază într-o nuanţă de verde pentru a neutraliza coşurile ori un corector de culoare galbenă pentru a estompa o posibilă vânătaie sau zonă mov. Acest pas va influenţa mai departe întregul machiaj.

Apoi, trecând mai departe la fondul de ten, vorbim de ton şi de subton. Dacă îndrăgeşti machiajul, cel mai probabil cei doi termeni nu îţi sunt străini: tonul reprezintă cât de închis sau deschis este tenul tău, în timp ce subtonul este acea nuanţă spre care tinde pielea ta. Subtonul poate fi cald, rece sau neutru şi îţi poţi da seama exact ce subton are pielea ta uitându-te la culoarea venelor de la încheieturile mâinii. Dacă acestea sunt verzi, subtonul tău este cald, iar pielea merge înspre galben, în timp ce dacă ele sunt albastre, subtonul va fi rece, iar pielea tinde înspre roz. Dacă, totuşi, ele sunt mai degrabă turcoaz, înseamnă că pielea ta are un subton neutru.

Ţine cont de subtonul pielii în alegerea concealerului şi a blush-ului

Am menţionat mai sus culori ce neutralizează anumite imperfecţiuni ale tenului, astfel că ţinem să subliniem câteva aspecte legate de concealer, deoarece şi în acest caz trebuie să ţinem cont de culoarea pielii. În general, acesta trebuie să fie cu un subton mai deschis decât pielea ta sau cu maximum două, pentru că astfel vei putea adauga luminozitate  look-ului. 

Acelaşi lucru se aplica şi în cazul pudrei: ideal este să alegi o pudra translucidă sau una doar o idee mai deschisă. Specialiştii recomandă să tinzi spre a avea aceeaşi culoare pe toată faţa, inclusiv pe gât, fără zone exagerat de luminate sau exagerat de întunecate. Referindu-ne la cearcăne, dacă ele sunt mici, fondul de ten sau un corector în nuanţa pielii este suficient pentru a le acoperi. Dacă ele sunt mai închise şi merg spre gri, spre exemplu, vei avea nevoie să alegi o culoare complementară, în acest caz, o nuanţă de roz. Cheia nu este să pui o cantitate mare de produs, ci să găseşti o culoare complementară care te ajută să le neutralizezi.

Când alegem blush-ul, încercăm să ţinem cont de aceleaşi reguli: dacă ai un subton cald, specialiştii recomandă să alegi un produs într-o nuanţă spre portocaliu sau roşu, iar dacă subtonul tău este rece, apelează la blush-uri în nuanţe de roz sau mov. Cele cu subtonul neutru sunt norocoase, căci ele pot să încerce în principiu orice nuanţă.

Machiajul ochilor se bazează pe culori complementare

Un aspect foarte important în ceea ce priveşte culoarea este să nu te temi de ea. Culorile complimentează mult mai mult zona ochilor decât, spre exemplu, un creion dermatograf negru aplicat în exces. Negrul aplicat în abundenţă, nu doar că dă impresia de îmbătrânire, dar duce look-ul în direcţia opusă naturaleţii şi echilibrului.

Pentru a pune în valoare zona ochilor, respectiv culoarea irisului, secretul este să înţelegi şi foloseşti culorile complementare. Astfel, dacă ai ochii albaştri s-ar putea să îţi placă foarte mult culori ca maro, nude sau auriu - acestea sunt nuanţe calde ce pun în valoare culoarea rece a irisului (în acest caz). Dacă ai ochii verzi, o culoare cu subton cald, vei avea nevoie de nişte nuanţe mai reci, cum ar fi mov, lila sau roz. Nu în ultimul rând, femeile cu ochi căprui se bucură de o plajă de opţiuni mai largă, astfel că pot purta absolut orice - pentru un contrast puternic, pot încerca mov sau albastru royal.

În final, dacă vrei să duci machiajul într-o zonă mai senzuală şi sexy, poţi trasa o linie subţire de eyeliner şi, de asemenea, poţi da lungime şi volum genelor prin aplicarea unei mascara sau chiar prin utilizarea genelor false naturale. În cazul genelor, experţii recomandă să le alegi pe cele potrivite formei ochilor tăi, pentru ca aspectul final să fie unul simplu şi echilibrat. Mai mult, dacă îţi doreşti un look mai puţin încărcat şi mai mult natural, poţi renunţa la mascara şi apela la o pereche de gene false naturale, fie din cele tip bandă, fie din cele tip smocuri. Consultă un specialist înainte de a le achiziţiona; el te poate îndruma spre cel mai bun set de gene.

Aşadar, acum, că ştii principiile generale, tot ce mai rămâne este să explorezi culorile şi să le găseşti pe cele mai potrivite pentru tine.

Sursă foto: Pixabay, Tatiana Twinslol



Recente pe Ok! Magazine

cum sa ti ingrijesti pielea in sezonul cald jpg
Massif2024 0314 233659 R5AN3006 AN jpg
Bononia (2) jpg
la Oscar, Messi, cainele din Anatomy of a Fall   jpg
Cillian Murphy și soția Yvonne McGuinness, Profimedia  (1) jpg
kitty spencer jpg
West Side Story foto Disney Plus
familie fericire bucatarie jpg
OKMagazine (2) (8) jpg
IMG 7838 PNG
massif jpg
xpertbeauty lac de unghii profesional jpg
cursuri functionari curs social media marketing jpg
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
Despagubiri zbor foto3 jpg
Ce hobby uri să trec în CV  1 png
okmagazine ro jpg
James Bond locații jpg