Interviu

Mădălina Bellariu, noua actriţă din "Sacrificiul". Are o carieră de invidiat:„Nu mă aşteptam să joc cu Jude Law. A fost o surpriză totală“

Mădălina Bellariu, noua actriţă din "Sacrificiul". Are o carieră de invidiat:„Nu mă aşteptam să joc cu Jude Law. A fost o surpriză totală“

Actriţa Mădălina Bellariu joacă acum rolul Mariei în Sacrificiul, serialul de la Antena1, alături de Maia Morgenstern, Claudiu Istodor şi Vlad Gherman. Vedeta a oferit un interviu exclusiv pentru OK! Magazine în 2017, în care vorbeşte despre cariera sa. 

Are 27 de ani, iar din Piteştiul natal a ajuns să împartă platoul de filmare la Londra cu Jude Law. A studiat Ştiinţele Comunicării şi a plecat la Londra ca să-şi împlinească visul de a deveni actriţă fără să fi jucat într-un film românesc – doar într-un videoclip. Cei care urmăresc canalele TV muzicale şi-o pot aminti din clipul piesei lui Randi, Prietena ta, lansat la finalul anului 2014. Exact cam de-atunci a început să prindă contur şi filmografia ei pe Imdb. Cine este, aşadar, Mădălina Bellariu, românca pe care am văzut-o într-unul dintre cele mai tari seriale ale momentului, The Young Pope?

„Cu primii bani câştigaţi din actorie mi-am cumpărat... un alt curs de actorie!“

A lucrat cu marele actor la serialul The Young Pope, o producţie care ar putea-o propulsa la Hollywood. Cine este românca frumoasă care a interpretat-o pe ispita lui Jude?

Cum te-ai apucat de actorie, fiindcă ştiu că n-ai făcut UNATC?

Am fost pasionată de actorie cam de prin şcoala generală, atunci a început totul, treptat, fără să-mi dau seama. Eram elevă la Piteşti. Profesoara noastră de franceză, care nu prea dădea nota 10, a organizat o piesă de teatru, iar cine participa, primea automat 10. Bineînţeles că imediat m-am oferit. Aceea a fost prima mea piesă de teatru, cu care am participat şi la festivaluri. Din acel punct, mai departe, manifestându-mi înclinaţia pentru această artă, au început discuţiile cu părinţii, care ştim cum sunt părinţii: au început să mă chestioneze ce voi face cu actoria… (râde) Eu, între timp, făceam şi dans. Am făcut opt ani de dans în Piteşti şi am participat la concursuri internaţionale cu echipa mea. Acum nu mă mai consider o dansatoare, dar pentru anumite filme, e important ca regizorul să ştie că pot să şi dansez… M-am mutat apoi în Bucureşti, am terminat Comunicare şi Relaţii Publice, între timp am făcut şi cursuri de actorie în Italia. Şi aşa a devenit o pasiune despre care mi-am dat seama că vreau să o transform în profesie. Acum cinci ani m-am mutat în Londra, am dat examenul la o şcoală de acolo, Actors’ Temple Studio. Iar la acea şcoală am fost remarcată şi aşa am obţinut un agent.

N-a fost o provocare financiară toată aventura asta?

Ba da, dar părinţii, într-un final, m-au sprijinit, apoi am început să şi câştig propriii bani.Cam de pe-atunci au început să se liniştească şi ei legat de alegerea mea profesională.

Care a fost primul rol?

Unul horror, într-un film despre Transilvania, în care am fost vampir. Pelicula se numeşte Rock Band versus Vampires. Paradoxal, post-producţia durând foarte mult, încă n-a fost lansată. Probabil la anul, pentru că au foarte multe efecte speciale.

Cum ai ajuns să dai probe pentru The Young Pope?

Eram în Italia când am participat la castingul pentru The Young Pope. Doresc să le mulţumesc directorilor de casting Manuela De Santis şi Anna Maria Sambucco, pentru încrederea acordată când m-au propus regizorului. Mai întâi, am făcut un self video, după care am fost văzută la casting în Roma, unde a fost prezent şi regizorul Paolo Sorrentino. Eu vorbesc foarte bine şi italiana, pentru că mama e pe sfert italiancă. Am şi multe rude în Italia. Astfel, vorbind foarte bine limba, am reuşit să obţin un agent şi acolo. Iar eu, practic, mă împart între Londra şi Italia.

Dar şi India…

Da, India este de un an şi jumătate în planurile mele. Dar tot din Londra a plecat totul, am obţinut acolo un casting pentru o producţie Bollywood, care o să apară în iunie şi în care sunt personajul central.

Mădălina îi dă replica lui Jude Law într-unul dintre cele mai urmărite seriale ale momentului.

De la The Young Pope la Bollywood, unii ar spune că nu e cea mai bună alegere…

Dar nu e un film tipic bollywoodian. Este un film de groază şi eu, din nou, sunt personajul care hipnotizează… În India am fost surprinsă de modul cum tratează ei actorii, dumnezeieşte. Aveam până şi umbrelă să nu mă ardă soarele în drumul de la cabina de probă până pe platoul de filmare.

Spui că joci personajul care hipnotizează. Deja ai intrat pe această pantă „hipnotizant“. Pentru că şi în The Young Pope eşti ispită…

Aşa s-a întâmplat până acum. Dar eu caut o diversitate a rolurilor, care este esenţială pentru dezvoltarea unui actor.

Cum a fost întâlnirea cu fantasticul Paolo Sorrentino, regizorul acestui serial?

Bineînţeles, ştiind că e vorba de Sorrentino, îmi imaginam că va fi ceva măreţ, dar nu m-am gândit prea mult. Cred că nici nu e sănătos să te gândeşti prea mult înainte să obţii rolul, pentru că aşa e viaţa unui actor: dai zece audiţii, din care iei două… Eu aveam mai multe întâlniri în acea săptămână şi nu mă aşteptam să joc cu Jude Law! A fost o surpriză totală.

Şi când ai aflat că vei juca cu Jude?

După ce am aterizat la Londra, eram în Heathrow Express, mă întorceam acasă şi m-a sunat agentul meu din Italia. Am fost foarte emoţionată şi fericită! Am o scenă mare în episodul 5, şi una în episodul 10, în timpul monologului final al Papei.

„Nu mă aşteptam să joc cu Jude Law. A  fost o surpriză totală.“

Cum ţi s-a părut Jude?

Prima dată când l-am văzut eram în cabina de machiaj şi îmi citeam scena, pentru că fusese modificată. Iniţial, trebuia să fiu o fată mioapă. Pentru asta am dat castingul. Rolul pe care a trebuit să-l joc ulterior nu a fost în totalitate diferit. Se păstrase discuţia despre existenţa lui Dumnezeu, însă am avut emoţii fiindcă îmi schimbaseră scena în ultimul moment. Jude m-a văzut atunci că citesc scena şi aşa am făcut cunoştinţă: mi-a propus să citim împreună. E foarte modest, natural şi relaxat. Şi am fost plăcut surprinsă că el a fost cel care mi-a propus să repetăm.

La Hollywood te vezi jucând?

Am fost contactată recent de doi agenţi din America, pentru că The Young Pope se difuzează şi acolo, deci probabil ăsta e următorul pas. Am făcut un curs de teatru în L.A., atunci am fost pentru prima dată în America.

Într-un film românesc nu ai apucat să joci…

Nu, dar mi-ar plăcea. Am terminat filmările pentru o peliculă italiană, unde joc o româncă. Dar n-am jucat într-un film românesc.

Vorbeşti de Alice non lo sa?

Da, în care o interpretez pe Liana, o româncă hair stylist, personajul cel mai frumos al filmului, inocentă, naivă, bună la suflet. Din păcate, mi se întâmplă să merg la castinguri şi rolurile de românce să fie escorte, prostituate… În Alice non lo sa mi-au plăcut scenariul şi povestea personajului şi mi-am dorit să lucrez la acest proiect pentru că pune româncele într-o lumină foarte bună.

Locuieşti singură acum la Londra?

Locuiesc cu o prietenă, iar părinţii mei mă vizitează. Cel mai recent au fost de Crăciun.

Cele două producţii în care Mădălina are roluri de întindere sunt Alice non lo sa şi pelicula indiană Dobaara.

Timp de viaţă personală ai?

Nu prea. Dacă te referi la o relaţie, acum mi-ar fi greu, fiind mereu pe drumuri şi concentrându-mă pe carieră.

Care e cea mai importantă lecţie învăţată până acum?

Cred că actoria ne construieşte pe noi ca oameni, ne redescoperim. E meseria care-ţi solicită, în primul rând, să te cunoşti pe tine, decoarece lucrezi cu tine, tu eşti instrumentul de lucru. Iar mie îmi place să învăţ încontinuu, pentru că eu consider că actoria e un muşchi – aşa cum doar dacă lucrezi la sală te menţii în formă.

Foto: Arhiva personală