News

Madonna vs. Biserica Ortodoxă Rusă

de admin

Nu e prima dată când vedeta intră în conflict cu o instituţie religioasă. Cel mai adesea criticată de preoţi şi biserică, de aceasta ea e cea care arată cu degetul spre Biserica Ortodoxă Rusă. Motivul?

O nouă lege a autorităţilor din St. Petersburg, care interzice "propaganda făcută pentru homosexualitate şi pedofilie printre minori". Anunţul a înfuriat-o pe Madonna, cu-atât mai mult cu o astfel de lege pune semnul egalităţii între homosexualitate şi pedofilie. "Voi veni personal la St. Petersburg, ca să vorbesc în numele comunităţii gay şi să insuflu putere şi inspiraţie tuturor celor care se simt oprimaţi", a scris artista pe pagina sa de Facebook.

Potrivit legii, oricine promovează ideea că relaţiile tradiţionale şi netradiţionale sunt egale din punct de vedere social poate fi amendat cu sume usturătoare - de până la 450.000 de ruble (peste 11.000 de euro). Legea, numită de Madonna "o atrocitate ridicolă", a fost aprobată de primarul oraşului St. Petersburg, Georgy Poltavchenko, apropiat al lui Vladimir Putin şi fost agent KGB. Ce stindard mai bun pentru turneul artistei, care ar trebui să se desfăşoare în această vară în Rusia?

Foto: Reuters