Vedete

Mai ştii cum arată Dragoş Dolănescu? Uite ce face în Costa Rica! FOTO&VIDEO

Mai ştii cum arată Dragoş Dolănescu? Uite ce face în Costa Rica! FOTO&VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 15 poze

Fiul cel mic al regretatului artist de muzică populară Ion Dolănescu trăieşte de ani buni în străinătate. Uite ce funcţie importantă ocupă în acest moment.

Dragoş Dolănescu (44), fratele mai mic al lui Ionuţ Dolănescu, şi-a clădit o carieră de invidiat peste hotare, care n-are nicio legătură cu muzica populară, în care tatăl şi fratele său şi-au făcut un renume. Mezinul lui Ion Dolănescu cu a intrat în politică pe listele Partidului Republican din America Centrală şi a militat pentru ajutorarea oamenilor săraci. În urmă cu 8 luni, a candidat pentru un post de deputat într-o circumscripţie din Alajuela, al doilea oraş ca mărime din Costa Rica, după San Juan. Iar în februarie a câştigat alegerile, ocupând un loc în Parlament.

„Am muncit enorm de mult pentru acest câştig electoral, sper să fac ceea ce este mai bine pentru poporul costarican, popor care m-a adoptat“, a declarat Dragoş Dolănescu atunci pentru Antena 3.

În contextul arestării Elenei Udrea de către Interpol în San Jose, Costa Rica, lui Dragoş Dolănescu i s-a cerut opinia pe teme juridice de către corespondentul special al Antenei 3.

Dragoş Dolănescu Valenciano este fiul din a treia căsnicie a lui Ion Dolănescu cu Margarita Valenciano, originară din Costa Rica, care a ajuns în România ca studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj. El a rămas în grija mamei sale şi a copilărit în Costa Rica, venind doar în vacanţe în România, după ce a împlinit 6 ani.

Ca profesie, Dragoş Dolănescu a fost psiholog. Ca şi tatăl său, acesta are trei copii cu trei femei diferite: pe Maria (18 ani), pe Ioan (14 ani, a cărui mamă a murit imediat după naştere) şi pe Darius (8 ani, a cărui mamă, Melissa, e actuala soţie a lui Dragoş).

Alte nume cunoscute de la noi care au făcut carieră în politica externă sunt Victor Socaciu, care a fost consul general la Montréal, Canada până în februarie 2017, şi Andrei Zaharescu, care este consul general al României la Cape Town, în Africa de Sud, din noiembrie 2013