Royals

Majestatea Sa Margareta a aprins luminiţele de Crăciun la Iaşi FOTO

Majestatea Sa Margareta a aprins luminiţele de Crăciun la Iaşi FOTO camera-retro icon Vezi galeria 33 poze

Aflată în weekend în "capitala" Moldovei, Familia Regală a participat la festivităţile de 1 decembrie.

Casa Regală a anunţat din timp că Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu se vor afla de Ziua Naţională la Iaşi. Sosiţi încă de sâmbătă în vechea metropolă, cei doi, însoţiţi de Principesa Sofia, au avut o agendă plină.

Mai întâi au asistat la dezvelirea statuii în bronz a Regelui Ferdinand Întregitorul, care îşi are locul în centrul oraşului, în faţa istoricului Palat Roznovanu, sediul primăriei municipale.

Apoi, au mers la Catedrala Romano-Catolică din Iaşi, unde episcopul Petru Gherghel a oficiat Liturghia cu recviem pentru Regele Ferdinand I şi Regina Maria.

Pe seară, membrii Familiei Regale au aprins luminile de Crăciun şi Anul Nou 2020 în centrul municipiului şi au inaugurat Târgul de Crăciun din Iaşi, în faţa primăriei. 

Apoi, în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei municipiului Iaşi, a avut loc ceremonia de acordare a titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi Majestăţii Sale Margareta Custodele Coroanei şi Alteţei Sale Regale Principele Radu.

După ceremonie, Majestatea Sa Margareta şi Prinicpele Radu au participat la o întâlnire cu elevii olimpici din Iaşi, desfăşurată sub numele de “Tinerii şi Coroana Română”, la Palas Mall.

Duminică, de 1 decembrie, Familia Regală a luat parte la ceremonia militară şi religioasă dedicată Zilei Naţionale din faţa Palatului Culturii.

Majestatea Sa şi Principele Radu au depus o coroană de flori la statuia domnitorului Ştefan cel Mare, în faţa palatului. A urmat defilarea militarilor Ministerului Apărării Naţionale, urmaţi de cei ai Ministerului Afacerilor Interne şi ai celorlalte instituţii militare reprezentate în judeţul Iaşi. După încheierea paradei, Majestatea Sa, Principele Radu şi Principesa Sofia şi-au luat rămas bun de la ieşeni imediat după depunerea de flori la statuia Regelui Ferdinand Întregitorul.

Foto: Daniel Angelescu/Casa Regală