Case Regale

Majestatea Sa Margareta, în "Point de Vue": "Am ştiut că locul meu era aici"

Majestatea Sa Margareta, în "Point de Vue": "Am ştiut că locul meu era aici"

Renumita revistă franceză a publicat câteva declaraţii ale Custodelui Coroanei, în contextul împlinirii celor 3 decenii de la revenirea Familiei Regale în România.

Aniversarea de la Bucureşti a fost preluată şi de presa franceză, care a relatat despre strădania Familiei Regale de-a reveni în patria natală după decenii de exil şi momentul istoric în care Margareta, fiica cea mare a Regelui Mihai, a păşit prima oară pe pământ românesc, pe 18 ianuarie 1990.

"Înainte de asta, nu eram eu însămi, îmi lipsea o parte esenţială. Dar odată cu Revoluţia din decembrie 1989, am ştiut că locul meu era aici, alături de poporul român, cu dorinţa de a-l ajuta la reconstruirea ţării. Aici a luat naştere, acum 30 de ani, şi fundaţia care îmi poartă numele şi care a ajutat la înfăptuirea atâtor lucruri. Astăzi, la 30 de ani distanţă, am sentimentul împlinirii datoriei, laolaltă cu bucuria de-a trăi acolo unde îmi este locul, printre români", spune, pentru "Point de Vue", cea care a devenit, la moartea Regelui Mihai I, în decembrie 2017, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, primind în această calitate diverse personalităţi publice şi membrii ai corpurilor diplomatice la Palatul Regal.

Totodată, francezii de la "Point de Vue" au relatat şi despre evenimentele care au însoţit această aniversare, care au culminat cu concertul regal de la Ateneul Român, la finalul căruia, în aplauzele asistenţei, Majestatea Sa Margareta a spus: "S-au dus 30 de ani din viaţa mea... De când trăiesc aici, m-am regăsit."

Evenimentele comemorative din 18 ianuarie au fost amintite şi în presa engleză, olandeză şi belgiană.

Citește și ...