Royals

Majestatea Sa Margareta, primită la Buckingham de Regina Elisabeta

Majestatea Sa Margareta, primită la Buckingham de Regina Elisabeta camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

Timp de patru zile, Custodele Coroanei şi Principele Radu s-au aflat la Londra şi au vizitat-o şi pe suverana Marii Britanii, care este şi mătuşa Margaretei.

Deşi Margareta, fiica Regelui Mihai, şi Charles, fiul Reginei Elisabeta, sunt veri buni, iar relaţia dintre familia regală română şi cea britanică este una destul de strânsă, aceasta este prima vizită în Marea Britanie a Majestaţii Sale Margareta în calitate de Şef al Casei Regale a României. Vizita are loc pentru a sărbători Marea Unire şi încheierea Primului Război Mondial, precum şi pentru a prefaţa preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene.

Duminică, Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu au fost invitaţii de onoare la slujba de binecuvântare oficiată de Reverendul Profesor Peter Galloway, la Capela Regală Savoy de la Londra. Slujba a fost dedicată României, precum şi memoriei Reginei Maria şi a Regelui Mihai I, în prezenţa Ducelui şi Ducesei de Gloucester.

Luni seară a avut loc un dineu în onoarea Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei, şi a Principelui Radu, găzduit de Travellers Club din Londra, unde a fost elogiată şi personalitatea Regelui Mihai, în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri.

La dineu a luat parte şi sora Majestăţii Sale Margareta, Principesa Elena, mama fostului principe Nicolae, alături de soţul său, Alexander Nixon, în timp ce Familia Regală britanică a fost reprezentată de Alteţa Sa Regală Principele Michael de Kent. Au fost prezenţi şi ambasadorii României şi Republicii Moldova la Londra, Dan Mihalache şi, respectiv, Angela Ponomariov, dar şi membri ai mediului de afaceri londonez, diplomaţi, personalităţi din societatea civilă, membri ai Consiliului Regal român.

Cea mai importantă parte a vizitei în Marea Britanie a avut loc ieri, când Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu au fost primiţi la Palatul Buckingham de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a. Întâlnirea a avut un caracter privat.

Astăzi, Principesa Elena a mers la Ashford, din Comitatul Kent, unde a fost dezvelită statuia Reginei Maria a României, în cadrul unui eveniment  organizat de Institutul Cultural Român şi de Ambasada României la Londra, în prezenţa lui Dan Mihalache, ambasadorul României, şi a Lilianei Ţuroiu, preşedintele Institutului Cultural Român.

Tot în cadrul acestei vizite în capitala Marii Britanii, fiica cea mare a Regelui Mihai şi soţul său se vor întâlni la Clarence House cu Prinţul Charles.

Foto: Silviu Matei, AGERPRES/Casa Regală

 

Modifică Setările