Royals

Majestatea Sa Margareta s-a întors la Lausanne FOTO

Majestatea Sa Margareta s-a întors la Lausanne FOTO camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

La aproape un an de la decesul tatălui său, Regele Mihai, Custodele Coroanei a revenit în Elveţia.

Acum un an aveam să aflăm că Majestatea Sa Regele Mihai a căzut la pat şi că este într-o stare foarte gravă, Familia Regală aşteptându-se la ce era mai rău. Fostul suveran era îngrijit la domiciliul său de la Lausanne de două călugăriţe şi vegheat în permanenţă de cineva din familie. Tot atunci s-a petrecut, din păcate, şi scindarea în Familia Regală, când fostul Principe Nicolae a fost ţinut departe de căpătâiul bunicului său...

Acum, la un an de la acele triste evenimente, cuplul regal s-a întors la Lausanne pentru a-i aprinde o lumânare Regelui Mihai.

Astfel, Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu au fost primiţi de părintele paroh Alexandru Iossifidis de la Catedrala Ortodoxă din Lausanne - primul loc unde a fost depus sicriul Majestăţii Sale Defuncte, în zilele de 11 şi 12 decembrie 2017.

Slujbele au avut loc în prezenţa Principesei Elena, a lui Alexander Nixon şi a Principesei Sofia şi au fost oficiate de Mitropolitul Iosif, de parohul Catedralei, părintele Alexandru Iossifidis, şi de protopopul român ortodox al Elveţiei, părintele Adrian Diaconu. Au fost prezenţi ambasadorii României la Berna şi Geneva, reprezentanţi ai Consiliului Regal şi ai Casei Majestăţii Sale, precum şi români veniţi să aducă omagiu regelui nostru.

Înainte de împlinirea unui an de la dispariţia Regelui Mihai I (5 decembrie 2017), Majestatea Sa Custodele Coroanei va mai poposi la Săvârşin, unde va participa la ceremonia acordării liceului din localitate a numelui “Regele Mihai”, apoi va lua parte la Gala Anuală Caritabilă de la Ateneul Român, organizată de Fundaţia Principesa Margareta a României în ziua de naştere a Regelui Mihai, 25 octombrie.

Foto: Cătălin Popescu / Casa Majestăţii Sale