Royals

Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu, în vizită regală în Olanda FOTO

Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu, în vizită regală în Olanda FOTO camera-retro icon Vezi galeria 22 poze

Cuplul regal român s-a aflat timp de trei zile în Regatul Ţărilor de Jos şi s-a întâlnit cu Majestăţile Lor Regele Willem-Alexander şi Regina Máxima.

Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Radu au mers într-o vizită cu caracter public la Haga şi Breda, fiind primiţi de ambasadoarea României în Olanda, Brânduşa Predescu. În prima zi, Custodele Coroanei şi Principele Radu au fost oaspeţii Crucii Roşii olandeze şi la Institutul Clingendael

Majestatea Sa a ţinut un discurs cu tema „A European Union of Cohesion and Solidarity: Romania’s contribution”. De la aceeaşi tribună, în anul 2002, Regele Mihai I a ţinut un discurs în favoarea integrării României în NATO. La final, Custodele Coroanei şi Principele Radu au purtat un dialog cu participanţii la eveniment, apoi au luat parte la o recepţie oferită de gazde.

În a doua zi a vizitei regale în Olanda, Custodele Coroanei şi Principele Radu au vizitat Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga şi  Palatul Păcii - unde au fost invitaţi să parcurgă Holul de Intrare şi Marea Sală a Justiţiei, precum şi Saloanele Roşu, Verde şi Japonez, spaţii-simbol ale acestei prestigioase instituţii a Naţiunilor Unite.

În grădina palatului, oaspeţii regali români au dorit să vadă banca dedicată lui Nicolae Titulescu, aşezată în parcul CIJ cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la naşterea marelui diplomat român.

După-amiază, cuplul regal a vizitat Academia Olandeză de Apărare, găzduită de Castelul Breda, parte a unei fortăreţe olandeze datând din secolul al XII-lea.

Vineri, în ultima zi a vizitei regale, cuplul a fost primit de Majestăţile Lor Regele Willem-Alexander şi Regina Máxima la Palatul Huis ten Bosch din Haga, într-un cadru privat. Iar pe seară au participat la o recepţie oferită în onoarea lor la Ambasada României din Haga.

Este a douăsprezecea vizită externă a Familiei Regale a României în anul 2019, după vizita Principelui Radu la Istanbul (februarie), cea a Principesei Maria la Bruxelles (februarie), a Principelui Radu în Azerbaidjan (martie), după vizitele Custodelui Coroanei şi Principelui Radu în Franţa şi Danemarca (aprilie) şi Luxemburg (mai), după vizita Principesei Maria în taberele de refugiaţi sirieni din Turcia (mai), după vizitele Principelui Radu la Madrid (iunie), în Turcia (septembrie) şi vizitele Principesei Maria în Marea Britanie şi Austria (septembrie).

Modifică Setările