Vedete

Malvina Cservenschi, alături de Principesa Maria la lansarea volumului "Bijuteriile Reginei Maria"

Malvina Cservenschi, alături de Principesa Maria la lansarea volumului "Bijuteriile Reginei Maria" camera-retro icon Vezi galeria 10 poze

Creatoarea brandului de accesorii Malvensky a avut onoarea de a fi invitată de Casa Regală la unul dintre evenimentele regale ale anului.

Ieri, la Librăria Cărtureşti Carusel, Alteţa Sa Regală Principesa Maria a luat parte la lansarea albumului “Bijuteriile Reginei Maria”, semnat de istoricul Diana Mandache şi publicat de Editura Corint.

La lansare au participat autoarea, istoricul Filip Iorga, coordonatorul colecţiei “Istorie cu blazon”, jurnalista Camelia Csiki, dar şi vedeta de televiziune Malvina Cservenschi, din postura de creatoare de bijuterii şi furnizor oficial al Casei Regale, dar şi ca semnatară a prefaţei albumului. (vezi galeria foto)

Amintirea bijuteriilor reginei Maria se mai regăseşte în fotografiile de epocă, în desenele inventarului din 1900, dar şi într-o serie de documente precum listele bijuteriilor din 1902, corespondenţa, facturi, testamente sau alte acte. Multe din bijuteriile Mariei au fost pierdute în Rusia bolşevică, doar puţine s-au mai păstrat, o parte sunt exponate de muzeu, altele au intrat în posesia familiei după moartea reginei, destinul lor identificându-se cu cel al moştenitorilor. 

Din vechile imagini a supravieţuit spiritul unei principese, apoi regine, posesoare a unei frumoase colecţii de bijuterii, de la stilul victorian la stilul Teodora, de la un Art Nouveau impregnat de personalitatea sa deosebită la moda Art Deco mult simplificată, dominată în ultima parte a vieţii de perle şi diamante.

Foto: Daniel Angelescu/Casa Regală