Gossip

Mama lui Amal Alamuddin nu-l place pe George Clooney

de admin

Soacra mică face nazuri? Chiar de curând mamele viitorilor miri au fost văzute împreună, iar doamna Alamuddin, ce-i drept, nu s-ar putea opune unui asemenea mariaj. Şi, totuşi, ce discuţii de culise există?

Motivul nemulţumirilor este unul simplu şi profund: George este de altă religie decât fiica ei. Doamna Alamuddin şi-ar fi dorit ca Amal să se căsătorească cu cineva de religie druză - vorbim de o sectă şiită monoteistă, care datează din secolul al XI-lea, cu rădăcini în Egipt, ai cărei membri ţin foarte mult la transmiterea acestei credinţe de la părinţi la copii. Atât de importantă este această regulă, încât, potrivit tradiţiei, cine se căsătoreşte cu un partener de altă religie riscă excomunicarea şi boicotul social. Ba, în unele cazuri, chiar pedepse mai crunte.

"Ai zice că Amal a tras lozul cel mare, dar culmea, Baria nu e fericită. La Beirut, nu s-a putut abţine să nu comenteze că sunt 500.000 de druzi şi niciunul n-a fost suficient de bun pentru ea?!", dezvăluie un prieten al familiei din Londra, acolo unde doamna Baria Alamuddin trăieşte acum.

Adevărul este că această sectă este extrem de strictă tocmai pentru a se auto-conserva. Căci numărul druzilor scade tot mai mult de la an la an, cu-atât mai mult cu cât nu te poţi converti la această religie şi eşti considerat unul de-al lor doar dacă atât mama, cât şi tatăl tău sunt druzi. Tocmai de aceea comunitatea a şocat nu o dată lumea cu nişte cazuri extreme: anul trecut, o femeie druză şi-a sfidat familia şi s-a căsătorit cu un musulman, iar familia ei s-a răzbunat, tăindu-i mirelui penisul. "Au şi existat câteva glume în familia Alamuddin că i s-ar putea întâmpla acelaşi lucru lui George", a comentat acelaşi prieten.

Desigur, la nivelul lor nu se poate pune problema vreunei pedepse, fie ea şi atingerea unui fir de păr al lui George. Iar atât George, cât şi Amal sunt fiecare în felul lor două personalităţi independente, puternice şi influente, cu un statut social la care nu poate nicio regulă druză. Mama lui Amal ştie asta, dar oricât s-ar căzni să se adapteze la această situaţie, va păstra mereu un of în inimă: dacă Amal va face copii cu George, ea nu le va putea transmite religia sa.

Foto: WENN