Agenda

Marius Mihalache aduce muzica balcanică pe acoperişul TNB

Marius Mihalache aduce muzica balcanică pe acoperişul TNB camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

Spectacolul "Săftiţa", cel mai nou proiect semnat de virtuozul ţambalului, va fi prezentat pe roof-topul Teatrului Naţional Bucureşti.

Teatrul Naţional ”I.L.Caragiale” anunţă deschiderea unei stagiuni de concerte-recitaluri în aer liber care vor avea loc în sala AMFITEATRU, situată pe acoperiş, la cea mai înaltă cotă a clădirii, deasupra terasei care oferă o panoramă unică a centrului Bucureştiului, spaţiu care a fost inaugurat în luna mai a acestui an.

Primul dintre aceste evenimente va avea loc sâmbătă, 8 septembrie, de la ora 20.30, odată cu premiera concertului "Săftiţa" (balkanic project) by Marius Mihalache, susţinut de cunoscutul virtuoz al ţambalului împreună cu echipa sa de muzicieni: Arabela Nicolau - voce, Marius Gagiu - flaut, caval, Lorin Mihalache - tobe, Florin Parfene - bass.

Amfitrionul evenimentului va fi Ion Caramitru, directorul general al Teatrului Naţional din Bucureşti.

Cei care vor veni la spectacol vor descoperi o lume a dorinţelor, a patimilor, a iubirii şi a trădării, anunţă autorii proiectului, Marius Mihalache şi soţia sa, Arabela Nicolau. Pornind de la ritmuri vechi într-o orchestraţie modernă, "Săftiţa" este un spectacol de autor ce îi aparţine celebrului artist internaţional Marius Mihalache.

"La finalul spectacolului ne dorim să rămâneţi în inimi cu Săftiţa lui Marius Mihalache, cu dragostea de România şi de români, o dragoste ce ne uneşte prin muzică", declară artiştii.

Marius Mihalache este muzicianul care a reuşit să-i confere acestui instrument, specific orchestrelor de muzică populară, valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile, rivalizând cu sonorităţile specifice muzicii clasice.

A început să cânte de la vârsta de 6 ani, iar afirmarea lui a avut loc dincolo de graniţele ţării. La 17 ani a interpretat pe scena Operei Scala di Milano arii celebre compuse de Rahmaninov, Chopin, Schuman, Schubert sau Mozart. Cel mai important moment din viaţa sa de artist a fost întâlnirea cu acela care îi va fi mentor, renumitul artist american Chick Corea, cântând în deschiderea câtorva concerte ale acestuia. Apoi a cântat şi a înregistrat alături de Gloria Gaynor, Nina Simone, Steve Vai, Kitaro şi de alţi muzicieni, cunoscuţi pe plan mondial. Înainte de lansarea primului său album în 1998, artistul a compus coloana sonoră pentru mai multe filme şi seriale TV, cum ar fi "Asfalt Tango" (1995), "Filantropica" (2002), "Garcea şi oltenii" (2002), "La urgenţă" (2006), "Ticăloşii2 (2007) etc. În 1998, a lansat primul său album de etno-jazz "Eclipse", urmat de altele şi de colaborări, o perioadă în care a abordat mai multe stiluri, de la jazz la muzică ţigănească. Iar gândul de a se stabili pe continentul american poate că a încolţit chiar în anul 2015, pe când era invitat de Cosmin Chivu (director of the BA in International Performance Ensemble at the Pace School of Performing Arts) să facă parte din distribuţia piesei celebre "Our Class", scrisă de Tadeusz Slobodzianek, Broadway, NYC.

Biletele pentru reprezentaţiile spectacolului "Săftiţa" din 8 şi 9 septembrie, de la ora 20.30, s-au pus în vânzare online, pe MyStage, şi la Casa de bilete a Teatrului Naţional ”I.L.Caragiale ” (situată în foaierul Sălii Mari a TNB).

Foto: Cătălin Olteanu

Modifică Setările