Filme

Matt Damon, vânat de John Slattery în „Gardienii destinului”

Matt Damon, vânat de John Slattery în „Gardienii destinului”

În eterna luptă dintre micul şi marele ecran, asistăm zilele acestea la una dintre cele mai interesante runde. Talentatul domn Damon, erou de filme de acţiune, e pe cale să-şi piardă întâia dragoste în faţa protagonistului serialului „Mad Men” . Va rezista Cupidon în faţa atacului sau ţine totul de destin? Aflăm din cele două interviuri exclusive pentru OKmagazine.ro.

Parţial bazat pe nuvela „Adjustment Team” a autorului Philip K. Dick, filmul science-fiction cu elemente romantice „Gardienii destinului (Adjustment Bureau)” îl are în centrul acţiunii pe ambiţiosul şi carismaticul politician David Norris (interpretat de Matt Damon), căruia soarta i-a rezervat un loc privilegiat în Senatul Statelor Unite ale Americii. Atunci când o întâlneşte pe fermecătoarea balerină Elise Sellas şi se îndrăgosteşte de ea, David Norris se abate fără să ştie de la drumul pe care i l-a trasat destinul propriu, moment în care un grup de bărbaţi misterioşi (în frunte cu personajul lui John Slattery, Richardson), îmbrăcaţi în costume elegante, asemănătoare cu cele ale oamenilor de afaceri, decid să intervină, pentru a-l împiedica pe tânărul politician să îşi continue idila cu dansatoarea şi să modifice astfel existenţa ce i-a fost menită încă de la naştere. Convins că agenţii destinului de la Adjustment Bureau îşi vor folosi puterile supranaturale pentru a-l despărţi de Elise, David Norris trebuie să aleagă între a rupe relaţia cu frumoasa balerină şi a se pleca în faţa destinului implacabil sau a lupta pentru dragostea vieţii lui şi a încerca să îşi impună liberul arbitru.
Despre provocările acestei alegeri, intriga spectaculoasă din „Gardienii destinului” şi deciziile cu dublu tăiş din viaţă, am aflat chiar de la cei doi actori.

Matt Damon: „Mă întreb adesea dacă şi în viaţa reală suntem ghidaţi de gardieni ai destinului”

Noul tău proiect cinematografic tratează o temă foarte interesantă: ciocnirea dintre destin şi liberul arbitru. Pe tine care te conduce?
Am simţit întotdeauna că şi cea mai mică decizie antrenează consecinţe mari. Chiar dacă am încercat mereu să-mi controlez destinul, uitându-mă înapoi, au fost evenimente ale căror consecinţe nu le-am putut prevedea sau influenţa. Asta m-a făcut să mă întreb adesea dacă şi în viaţa reală, nu numai în film, suntem ghidaţi de gardieni ai destinului.

Revenind la film, cum ţi-ai caracteriza personajul?
David e un tip care resimte un gol în viaţa lui, pe care încearcă să-l umple cu ambiţiile sale politice. Fără să ştie, e pregătit de Adjustment Bureau pentru intra în pielea preşedintelui SUA. Toate planurile astea sunt date peste cap de o femeie, de Emily Blunt (râde), care-l face să-şi dorească doar să-şi petreacă restul vieţii alături de ea.

Acesta e cel mai romantic rol al tău.
Da, se prea poate. De asta am avut nevoie de o parteneră talentată, precum Emily, care să aibă o abordare potrivită a rolului (râde), să fie credibilă şi să mă antreneze cum trebuie. După mine, „Gardienii destinului” nu e un SF, e o poveste de dragoste fantastică.

Ce poţi să ne spui despre „duşmanii” tăi din film, cum ar fi John Slattery în rolul Richardson?
Regizorul George Nolfi ştia că-l vrea pe John încă dinainte ca producţia să înceapă. L-a „testat” când a tras câteva cadre cu o minicameră de filmat, pentru a se convinge că unele scene mai complicate vor ieşi.

Ce părere ai avut despre film când l-ai văzut de la cap la coadă?
Sunt foarte încântat de ce-a ieşit. Sunt sigur că multe persoane s-au întrebat ce forţă superioară le-a vărsat cafeaua pe hainele cele noi, dimineaţa, în drum spre birou, ca să le strice toată ziua (râde).

John Slattery: “Mulţi din cei care au construit lumea au pornit de la condiţii mai puţin avantajoase”

Îţi place să-ţi controlezi viaţa sau te laşi pe mâna destinului?
Evident că-mi place să am un cuvânt de spus în ce fac. Dar cine ştie dacă chiar eu am luat acele decizii? Oricum ar fi, consecinţele, bune sau rele, le-am suportat direct pe pielea mea.

Cât din tine e în acele decizii?
Viaţa întreagă e un şir de alegeri, dar te influenţează enorm de mult şi cadrul în care evoluezi şi care te duce la acele decizii. Spre exemplu, vezi lucrurile altfel când ai şansa să fi crescut într-un mediu care ţi-a oferit acces la educaţie decât într-unul în care ai cules lucruri din gunoi. Pe de altă parte, mulţi dintre cei care au construit lumea au pornit de la condiţii mai puţin avantajoase.

Au depăşit adversităţile.
Cred că toţi am depăşit la un moment dat adversităţi, fie ele majore ori conjuncturale.

Şi cum de-ai trecut de la „Mad Men” la „Adjustment Bureau”?
La „Mad Men” m-a convins scenariul, pentru că iniţial mă aşteptam să-mi propună un rol de 100 de ani sau în scaun cu rotile (râde). Cât despre „Adjusment Bureau”, mi-am zis iarăşi că e ocazie bună să fac un rol de milioane în contextul în care trebuia să defilez 90% din timp într-un costum negru şi sec.

Cum ai descrie „Adjustment Bureau”?
E un thriller romantic cu o tentă SF. E un hibrid.

foto: Northfoto, Odeon

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările