Meghan & Harry

Meghan Markle a câştigat definitiv procesul împotriva celui mai cunoscut tabloid britanic. Cum a reacţionat ducesa

Meghan Markle a câştigat definitiv procesul împotriva celui mai cunoscut tabloid britanic. Cum a reacţionat ducesa camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Este sentinţă definitivă! Instanţa i-a dat câştig de cauză ducesei de Sussex, respingând recursul celui mai cunoscut tabloid britanic.

Joi s-a stabilit că lupta juridică împotriva tabloidului britanic The Daily Mail a fost câştigată de soţia prinţului Harry, întrucât jurnaliştii i-au încălcat viaţa privată. Cotidianul făcuse recurs, după ce anterior instanţa se pronunţase tot în favoarea ducesei. De data aceasta, sentinţa este definitivă, iar Meghan Markle s-a arătat foarte încântată de deznodămând, explicând că victoria este uriaşă întrucât generează un precedent.

„Este o victorie nu doar pentru mine, ci pentru toţi cei care s-au temut vreodată să lupte pentru ceea ce este corect”, a precizat ducesa într-un comunicat.

„Deşi această victorie stabileşte un precedent, cel mai important este că acum suntem suficient de curajoşi în mod colectiv pentru a schimba o industrie a tabloidelor care condiţionează oamenii să fie nemiloşi şi profită de pe urma minciunilor şi durerii pe care o creează”, a mai spus ducesa.

Tabloidul publicase în 2019 fragmente dintr-o scrisoare pe care ducesa i-o scrisese tatălui său, înainte de căsătoria cu prinţul Harry. Avocaţii publicaţiei au argumentat că Meghan, în vârstă de 40 de ani, a scris scrisoarea ştiind că ar putea deveni publică, o ipoteză pe care ducesa a respins-o.

Curtea de Apel din Londra a respins recursul înaintat de The Mail argumentând că textul scrisorii „era personal, privat şi nu făcea obiectul unui interes public legitim”.

În urma acestei decizii, Meghan nu va mai fi nevoită să se prezinte la un proces unde ar fi trebuit să depună mărturie atât ea, cât şi tatăl său.

Foto: Profimedia

 

Comentarii

Modifică Setările