Case Regale

Meghan Markle este născută în aceeaşi zi cu ea. Cine este figura regală marcantă sărbătorită tot pe 4 august?

Meghan Markle este născută în aceeaşi zi cu ea. Cine este figura regală marcantă sărbătorită tot pe 4 august? camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Meghan Markle are în comun data de naştere, cea de 4 august, cu o membră marcantă a familiei regale britanice.

Este vorba despre mama Reginei Elisabeta, Regina-Mamă, cea care ar fi împlinit, ieri, 121 de ani. Elizabeth Angela Marguerite Bowes-Lyon, soţia Regelui George al VI-lea, s-a născut pe 4 august 1900 şi a murit în 2002, la vârsta de 101 ani.

Cu această ocazie, nepotul ei, Prinţul Charles, a transmis un mesaj prin intermediul paginii de Instagram a Clarence House în onoarea celei care a locuit în această reşedinţă regală până la moartea ei.

"În această zi în 1900, s-a născut Majestatea Sa Regina-Mamă Elisabeta. Regina-Mamă, bunica Prinţul de Wales, a locuit la Clarence House timp de aproape 50 de ani. Vaza din argint umplută cu rozmarin, din prima poză, a fost un cadou primit de Regina-Mamă cu ocazia aniversării a 100 de ani", se arată în mesajul care însoţeşte un colaj de două poze.

În prima vedem mai multe fotografii ale mamei suveranei Angliei, aşezate pe un birou din reşedinţa regală, iar a doua poză este una de arhivă, cu Charles, Anne şi un Prinţ Andrew bebeluş, alături de bunica lor. În 2002, anul în care a decedat, Regina-Mamă avea să fie cel mai longeviv membru al familiei regale britanice, trăind nu mai puţin de 101 ani.

Comentarii

Modifică Setările