News

Melania Trump şi-a donat rochia din seara inaugurării preşedintelui

Melania Trump şi-a donat rochia din seara inaugurării preşedintelui

WASHINGTON, DC - OCTOBER 20: U.S. first lady Melania Trump and (L-R) Director of the National Museum of American History John Gray, fashion designer Herve Pierre, and Secretary of the Smithsonian Institure David Skorton attend an event at the Smithsonian National Museum of American History where the first lady donated her inaugural gown to the museum October 20, 2017 in Washington, DC. The first lady said, ÒToday is such an honor as I dedicate my inaugural couture piece to the First Ladies exhibit at the National Museum of American History.Ó (Photo by Win McNamee/Getty Images)

Melania Trump nu încetează să uimească cu fiecare apariţie publică, iar outfitul ales la cel mai recent eveniment la care a participat nu a fost mai prejos. Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii a urmat exemplul predecesoarelor sale şi a făcut un gest care scrie istorie, îmbrăcată într-un outfit senzaţional.

Pe lângă faptul că a fost absolut superbă, a hotărât să doneze una dintre cele mai de preţ piese vestimentare ale sale, cu o încărcătură emoţională aparte. Este vorba de rochia preţioasă de designer pe care a purtat-o în seara inaugurării preşedintelui, ţinuta în care a făcut şi primul dans în calitate de Primă Doamnă, alături de Donald Trump, pe 20 ianuarie.

Rochia albă, creată de Herve Pierre, în colaborare cu Melania Trump, cu fusta cu crăpătură pe picior, ornamente la gât şi o panglică în jurul taliei, este acum bucată de istorie. Rochia cu un croi spectaculos face parte din colecţia rochiilor Primelor Doamne ale Statelor Unite ale Americii.  Melania a donat rochia pentru Muzeul Naţional de Istorie Americană, fiind adăugată într-o expoziţie alături de piese vestimentare care i-au aparţinut lui Jacqueline Kennedy, Laura Bush şi Michelle Obama.

Prima Doamnă a spus că această rochie nu a fost gândită cu mult înainte, ci a fost o creaţie realizată într-un timp scurt. După ce soţul său a fost ales, familia Trump a fost atât de ocupată cu tranziţia la Casa Albă, încât soţia preşedintelui nici măcar nu s-a gândit la ceea ce o să poarte: "să fiu sincer, ce aş purta la balul de inaugurare a fost ultimul lucru la care m-am gândit", a declarat ea. Melania a spus că designerul Pierre, care a fost prezent la eveniment în calitate de stilist, a avut doar două săptămâni la dispoziţie pentru a crea rochia, dar a fost un model care a impresionat-o: "a depăşit aşteptările mele".

Nici ţinuta pe care a purtat-o la această expoziţie nu a fost una mai puţin spectaculoasă, căci Melania a optat pentru o rochie alb sidefat cu un croi pană, până la genunchi, peste care şi-a pus un palton roz prăfuit, creând un contrast frumos.

Foto: Getty Images