News

Melania Trump versus Brigitte Macron. Cine pe cine a eclipsat în timpul vizitei de stat?

Melania Trump versus Brigitte Macron. Cine pe cine a eclipsat în timpul vizitei de stat? camera-retro icon Vezi galeria 9 poze

WASHINGTON, DC - APRIL 23: (L-R) Brigitte Macron, U.S. first lady Melania Trump, U.S President Donald Trump and French President Emmanuel Macron walk out of the White House before participating in a tree-planting ceremony on the South Lawn April 23, 2018 in Washington, DC. Trump is hosting Macron for a two day offical visit that will include dinner at George Washington's Mount Vernon, a tree planting on the White House South Lawn and a joint news conference. (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump şi soţia sa, Melania Trump (47), au fost gazdele primei vizite de stat. Cei doi i-au întâmpinat pe peluza de la Casa Albă pe preşedintele francez Emmanuel Macron şi pe soţia sa, Brigitte Macron (65). Vizita acestora din urmă este una extrem de importantă, vizând discuţii despre securitate naţională şi interese economice între cele două state.

foto: Getty Images

Prima vizită de stat a preşedinţilor francezi la Casa Albă

A fost, aşadar, o ocazie pentru a le vede pe două dintre cele mai controversate prime-doamne din lume, în acelaşi loc. Melania şi Brigitte au avut grijă ca acest eveniment să nu fie unul ratat din punct de vedere stilistic, purtând unele dintre cele mai şic şi stilizate outfituri. Melania (47), de exemplu, a purtat o capă semnată de Givenchy (2,790 $), o rochie Dolce & Gabbana, pantofi Christian Louboutin şi o geantă Christian Dior. Un outfit prin care a vrut să facă o declaraţie de putere, încredere în sine şi eleganţă.

Dule stilistic. Melania sau Brigitte?

Elegantă şi stylish a fost şi Brigitte Macron (65), care a ales un outfit colorat, spre deosebire de prima-doamnă a Americii, care a îmbrăcat un outfit all-black. Brigitte Macron a rămas fidelă casei de modă cu care a colaborat în ultima vreme, şi a ales un taior Louis Vuitton, căruia i-a potrivit o pereche de stilettos negri, cel mai probabil, Christian Louboutin. Un outfit deloc ţipător, dar care transmite un mesaj clar: sexy, încrezătoare şi fresh.

La fel de eleganţi au fost şi domnii lor, însă aceştia au pus accentul, mai mult, pe discuţiile de interes. Liderul francez a precizat, încă de la aterizarea pe solul american, că vizita este una de ordin politic şi e una de maximă importanţă. ”Suntem foarte fericiţi şi onoraţi să fiu aici împreună cu soţia mea, Brigitte, la invitaţia preşedintelui Trump şi a Melaniei. Această vizită este foarte importantă în special în contextul de astăzi, marcat de incertitudine, tulburări şi ameninţări.”

Au plantat un stejar, cadou din partea preşedintelui francez

În prima zi a vizitei regale, preşedintele franzez şi preşedintele american au plantat împreună un stejarpe peluza de Casa Albă, sub atenta supraveghere a Melaniei şi a lui Brigitte. Ulterior, oficialii francezi au vizitat monumele istorice şi alte obiective turistice de interes. În această zi, vor avea loc cele mai importante evenimente prevăzute în agenda întâlnirii şi seara va culmina cu un dineu la Casa Albă, organizat în cele mai mici detalii de către prima-doamnă a Americii, Melania Trump.