News

Merită să investeşti într-o perie rotativă? La ce să fii atentă atunci când o achiziţionezi

Merită să investeşti într-o perie rotativă? La ce să fii atentă atunci când o achiziţionezi

 Aspectul părului este foarte important pentru multe doamne şi domnişoare, de aceea multe dintre acestea petrec mult timp la salon. Dar pe lângă faptul că mersul la salon presupune timp, de multe ori poate presupune şi un cost ridicat.

Dacă tot ce ai nevoie este să îi oferi părului tău volum şi un aspect mătăsos şi îngrijit, dar fără a cheltui lunar sute de lei la coafor, tot ce ai nevoie este o perie rotativă.

Peria rotativă înlocuieşte tehnica uscătorului de păr şi a periei rotunde utilizate la salon şi îţi permite să te aranjezi singură acasă, cu un minim de efort. De aceea, acestea au devenit foarte populare. O perie rotativă este un dispozitiv cu care îţi poţi usca părul, poţi să îi dai volum şi îl poţi coafa uşor. Acestea nu pot fi, însă, folosite de către toată lumea. Este bine să înţelegi diferenţele dintre un uscător clasic şi o perie rotativă şi care este diferenţa dintre modelele mai scumpe şi cele de buget.

 

Care este diferenţa dintre o perie rotativă şi un uscător de păr?

 

Scopul primar al unui uscător de păr este, bineînţeles, să usuce părul. Îl poţi utiliza şi pentru a netezi, a oferi volum şi chiar şi pentru a face bucle, însă este necesar să utilizezi şi o perie rotundă pentru aceasta. Tehnica aceasta este folosită în saloane, însă este dificil de realizat pe cont propriu. Periile rotative nu oferă aceeaşi putere de uscare ca un uscător, deci le-ar putea lua mult mai mult să usuce sau să bucleze părul. De fapt, uneori chiar este nevoie să utilizezi un uscător, iar ulterior să stilizezi părul cu o perie rotativă. Peria rotativă nu este destinată pentru a usca părul, ci pentru a îl coafa.

 

Care este diferenţa dintre o perie rotativă de buget şi o perie rotativă mai scumpă?

 

În ultimii ani au apărut tot mai multe produse şi dispozitive pentru păr. Şi în cazul periilor rotative modelele sunt diverse şi ai multe opţiuni de buget din care poţi alege. Cum mereu primim exact ceea ce plătim, de multe ori modelele mai scumpe au funcţii şi beneficii pe care modelele mai ieftine nu le au.

Primul lucru pe care trebuie să îl luam în considerare este materialul din care este fabricată peria rotativă. O perie rotativă cu un preţ mai mic este realizată, de obicei, din plastic sau metal care, în timp, vă poate afecta părul, mai ales dacă este mai rar sau mai fin. O perie rotativă de calitate are baza acoperită, de obicei, cu un strat ceramic sau de turmalină cu tehnologie ionică care distribuie căldura uniform şi reduce deteriorarea, pentru ca părul să rămână sănătos şi strălucitor.

De asemenea, la o perie rotativă de calitate vei avea mai multe funcţii şi accesorii. Pot exista mai multe trepte de căldură sau putere şi chiar mai multe capete de perie cu peri de lungimi diferite pentru a obţine rezultate cât mai variate.

Atunci când utilizezi o perie rotativă trebuie să fii atentă să alegi dimensiunea potrivită. Dacă aceasta este prea subţire, rişti să ţi se încurce firele de păr în perie. Dimensiunea periei este determinată de lungimea părului şi de textura acestuia. Cu cât părul este mai lung, cu atât capatul periei trebuie să fie mai mare. Atunci când foloseşti orice fel de dispozitiv pentru păr ce utilizează căldură trebuie să aplici protecţie. Indiferent dacă este vorba despre o placă de păr sau o perie rotativă, tot trebuie să foloseşti un spray protector în aşa fel încât părul tău să nu sufere. Nu este recomandat nici să utilizezi căldură asupra părului tău în fiecare zi pentru că va fi afectat pe termen lung. Poţi aplica o mască din când în când, tocmai pentru a îl ajuta să fie mai rezistent, mai sănătos şi mai strălucitor. Urmând aceste sfaturi şi utilizând o perie rotativă, vei putea să îţi aranjezi părul singură, la tine acasă.

 

Comentarii

Modifică Setările