Royals

Mesajul Majestăţii Sale Margareta la vestea morţii lui Alexandru Darie

Mesajul Majestăţii Sale Margareta la vestea morţii lui Alexandru Darie camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Regretatul regizor a fost unul dintre artiştii apreciaţi de Familia Regală, fapt pentru care la moartea acestuia Casa Regală a transmis un mesaj public emoţionant.

Dispariţia lui Alexandru Darie a provocat un val de durere în lumea artistică ce a ajuns până la porţile Palatului Elisabeta, unde cuplul regal a fost profund întristat de aflarea veştii trecerii sale în nefiinţă.

Cel pe care însăşi Majestatea Sa Margareta îl credita, în urmă cu câţiva ani, pentru proiectul său, "Laboratorul de Noapte", pe care-l coordona în cadrul Teatrului Bulandra, lasă acum un gol imens nu doar în teatru, ci şi în universul artei româneşti. Un sentiment pe care Custodele Coroanei a ţinut să-l transmită printr-un mesaj public in memoriam:

"Majestatea Sa Custodele Coroanei a aflat cu tristeţe vestea trecerii la Domnul a regizorului de teatru Alexandru Darie, cel care a condus timp de şaptesprezece ani una dintre cele mai importante instituţii de artă dramatică ale Europei, Teatrul Bulandra.

Valoros om de teatru al ultimelor patru decenii, Alexandru Darie a avut o carieră internaţională proeminentă, care a completat generos spectacolele sale din România, astăzi parte din istoria teatrului contemporan.
În semn de încredere şi preţuire pentru Alexandru Darie, cu câţiva ani în urmă Majestatea Sa Margareta a acordat Înaltul Patronaj proiectului "Laboratorul de Noapte" de la Teatrul Bulandra, un remarcabil atelier de creaţie al generaţiei tinere de actori, regizori, coregrafi şi scenografi.
Familia Regală este alături de familia lui Alexandru Darie, în aceste momente atât de grele."

 

 

Citește și ...