Beauty

Metamorfoze VIP. Operaţiile estetice ale actriţelor de la Hollywood – partea II

Metamorfoze VIP. Operaţiile estetice ale actriţelor de la Hollywood – partea II

Să continuăm şirul dezvăluirilor cu operaţiile estetice, recunoscute sau nu, ale vedetelor precum Pamela Anderson, Blake Lively, Gwen Stefani şi altele!

Kylie Jenner

Este poate cea mai evidentă şi puternică transformare a unei tinere de doar 20 de ani. Lăsând deoparte uluitoarele schimbări de la gât în jos, Kylie susţine că nu şi-a făcut altceva la faţă decât injecţii în buze, dar specialiştii spun că şi-a făcut şi rinoplastie şi o remodelare a bărbiei.

Pamela Anderson

„Ce şi-a făcut Pam la faţă?“, sunt întrebările pe care şi le pun mulţi dintre cei care au văzut-o recent la evenimentele mondene. „Nu sunt împotriva chirurgiei plastice. Îmi fac peelinguri faciale, dar nu voi apela la bisturiu“, a declarat vedeta de 50 de ani.

Hollywoodul nu joacă acest joc de ieri, de azi. Ci din cele mai vechi timpuri. În anii ´30, vedeta filmelor mute Mary Pickford ajunsese să nu mai potă schiţa un zâmbet firesc din cauza face liftingurilor destul de brutal făcute în acea eră. Jean Harlow şi-a operat pomeţii. Iar în 1949, Marilyn Monroe îşi amâna o probă pentru filmul Jungla de asfalt fiindcă încă nu se vindecase după un implant în bărbie. Chiar şi simpatica Betty White şi-a operat pleoapele în 1970 – şi a recunoscut asta abia în cartea sa de memorii If You Ask Me, publicată în 2011. Şi exemple­le pot continua. Iar dacă tot am vorbit despre Marilyn Monroe, să nu uităm că avea doar 23 de ani când şi-a făcut acea intervenţie. Iar Chrissy Teigen doar 22. Între timp, însă, vârsta debutului pe masa chirurgului esteti­cian a tot scăzut, numărul intervenţiilor a crescut, iar rezultatul pare a se vrea tot mai departe de înfăţişarea originală. Azi, la doar 20 de ani, Kylie Jenner este com­plet reşapată – practic, de nerecunoscut. E la fel ca în povestea cu Păpuşa Ken alias Rodrigo Alves, bărbatul cu cele mai multe operaţii, care a fost recent arestat în Dubai fiindcă imaginea lui din realitate nu mai coincide cu poza din paşaport, astfel că autorităţile au consi­derat că circula cu un paşaport fals. Iar dacă despre Marilyn nu s-a ştiut nimic la acea vreme, azi Kylie e o reclamă ambulantă pentru chirurgia estetică în faţa celui mai vulnerabil public: fanii ei adolescenţi.

Trăim în era în care putem să ne distrăm jucând pe net celebrity surgery games – adică da, o joacă de-a chirurgul estetician care operează vedetele după bunul plac, transformându-le aşa cum am vrea noi să arate... Şi în era în care specialiştii studiază şi vorbesc despre dependenţa de operaţii estetice. O afecţiune care poate afecta căsnicii, dacă stăm să ne gândim la cazul Melanie Griffith-Antonio Banderas. Au trecut, aşadar, de mult vremurile în care să arăţi cu degetul spre vedeta X sau Y pentru o intervenţie sau alta, care este, până la urmă, o opţiune personală. Vedetele din aceste pagini au recurs la diverse proceduri estetice. Unele au ales bine, altele mai puţin bine, iar altele au exagerat... Rămâne întrebarea: care este scopul final al unei ope­raţii - un look care să imite naturalul sau unul de păpu­şă gonflabilă? Vrem să perpetuăm chipurile cu expresii fireşti sau era abuzului de operaţii estetice e pe cale să schimbe idealul de frumuseţe?

Blake Lively

Soţia lui Ryan Reynolds este una dintre celebrităţile pe care le considerăm frumuseţi naturale. Dar ea este un bun exemplu despre cum vizita la estetician se poate face cu decenţă: Blake şi-a micşorat nasul şi şi-a mărit sânii, alegând o măsură potrivită pentru fizicul ei.

Megan Fox

 „Pentru cei care-şi pun întrebări, voi spune doar că se vede limpede că sunt ale mele“, a declarat Megan pentru Allure. Însă specialiştii care îi analizează pozele de acum zece ani şi cele din prezent spun că şi-a făcut injecţii cu acid hialuronic în buze, implanturi în pomeţi şi botox.

Gwen Stefani

Artista de 48 de ani nu vorbeşte despre intervenţiile sale, dar acestea sunt evidente: botoxul, injecţiile în buze, peelingul facial şi faţetele dentare i-au modificat structura chipului. Gwen cea din braţele lui Blake Shelton nu mai este Gwen de care s-a îndrăgostit Gavin Rossdale.

Chrissy Teigen

Soţia lui John Legend şi-a uluit fanii atunci când a dezvăluit că a trecut prin mai multe intervenţii estetice făcute în urmă cu nouă ani. „Doar pomeţii sunt ai mei!“, a punctat ea, explicând că transformarea ar fi trebuit să fie un secret, dar după atât timp nu-i mai pasă.

foto: arhivă, Getty Images

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările