News

Mia Farrow: Blestemul colecţionarei de orfani

Mia Farrow: Blestemul colecţionarei de orfani

Actress Mia Farrow and children, incl. daughter Soon Yi Previn (C). (Photo by David Mcgough/DMI/The LIFE Picture Collection/Getty Images)

În ultima perioadă, s-a tot vorbit de familia disfuncţională a cuplului Jolie- Pitt, proaspeţii divorţaţi cu şase copii, dintre care trei adoptaţi. Însă trendul vedetelor de la Hollywood care înfiază copii din cele mai sărace colţuri ale lumii n-a fost impus de ei. Mia Farrow, alături de şapte dintre cei 14 copii pe care i-a avut Totul a început cu Mia Farrow, actriţa ajunsă acum la 71 de ani, care se vrea un fel de Ioana d’Arc a vremurilor moderne sau salvatoarea tuturor celor săraci, bolnavi şi neajutoraţi. Cum altcumva am putea-o descrie pe fosta parteneră a lui Woody Allen, care a colectat, la propriu, 10 copii, începând cu anul 1973, pe lângă cei patru ai săi biologici. Blestemul despre care se vorbeşte în legătură cu Mia i-a lovit pe trei dintre cei înfiaţi, care au mu­rit tineri, în timp ce o a patra fiică, Soon-Yi, s-a înstrăinat de Mia după ce i-a devenit soţie fostului ei… tată vitreg. Şi nu ne oprim aici. Alţi doi copii adoptaţi au pretins că au fost abuzaţi de părinţii lor, unul de către Allen, iar celălalt chiar de către Mia, acuzaţii care au fost negate de cei în cauză.

De ce vorbim de un blestem? Totul a început încă din co­pilăria nefericită a Miei, în Los Angeles, într-o familie în care părinţii nici măcar nu vorbeau cu cei şapte copii ai lor. Şi a continuat cu tragedii în lanţ, după ce Farrow şi-a pierdut un frate într-un accident de avion, în timp ce altul s-a sinucis, iar un al treilea a fost închis pentru pedofilie. Ca să nu mai vorbim de faptul că însăşi Mia era pe punctul de a muri din cauza poli­omielitei, pe când avea nouă ani. Loviturile primite repetat de la viaţă au determinat-o, mai târziu, pe fosta soţie a lui Frank Sinatra să o pornească pe acest drum umanitar, care o are, astăzi, adeptă şi pe Angelina.

Woody şi Soon-Yi sunt căsătoriţi de aproape 20 de ani.
Woody şi Soon-Yi, unul dintre copiii adoptaţi ai Miei

Moses Amadeus şi Dylan Farrow, copiii abuzaţi

Băieţelul de doi ani pe care Mia l-a adoptat din Coreea de Sud în 1980 şi care suferea de paralizie cerebrală avea să fie înfiat în 1991 şi de partenerul actriţei, Woody Allen. Mai târziu, la 14 ani, copilul se afla în mjlocul bătăliei pentru custodie duse de cei doi actori la tribunal. În 2014, Moses urma să schimbe taberele, apropiindu-se de tatăl adoptiv şi acuzând-o pe Mia că l-a lovit pe când era copil. Tot despre abuz a vorbit şi Dylan, fetiţa pe care actriţa a adoptat-o în 1985 din State, dar de data aceasta vinovatul ar fi fost tatăl ei adoptiv, Woody Allen, care ar fi agresat-o sexual în mansarda casei.

Lark Song Previn

Este vorba despre primul dintre cei zece copii adoptaţi ai Miei, pe vremea când era căsătorită cu dirijorul Andre Previn, o fetiţă din Vietnam. Un an mai târziu, acesteia îi urma o conaţională, Summer Daisy Song. Când părinţii lor au divorţat, Lark şi Daisy, aflate la vârsta adolescenţei, au fost arestate pentru furt de lenjerie Christian Dior dintr-un magazin din apropierea casei lor din Connecticut. Pentru Lark, acesta a fost începutul destinului ei trist, abuzul de droguri de mai târziu făcând-o să contracteze virusul HIV pe la 20 de ani. Mai mult, ambele fiice ale lui Lark s-au născut cu virusul şi au crescut în condiţii mizere alături de mama lor, în Bronx. La 35 de ani, fiica Miei murea de pneumonie, în 2008, pe când mama ei era într-o misiune umanitară în Congo.

Tam şi Thaddeus Wilk Farrow, alte victime

După ce relaţia cu Allen s-a terminat urât, ai fi zis că Miei, de-acum mamă singură, i-a ajuns cu adoptatul. Ei bine, nu! Actriţa s-a întors mai întâi în Vietnam, de unde a luat-o pe Tam, o fetiţă oarbă, care a murit la 19 ani, din cauza insuficienţei cardiace. După alţi trei copii adoptaţi, i-a venit rândul lui Thaddeus, un orfan din Calcutta, paraplegic şi suferind de poliomielită, care cerşea pe străzi. În ciuda faptului că era paralizat de la talie în jos şi că se deplasa cu ajutorul căruciorului cu rotile, tânărul de 27 de ani studia, în ultima perioadă a vieţii, pentru examenul de ofiţer de poliţie. Cu atât mai neaşteptată a fost, aşadar, decizia acestuia de a-şi lua viaţa, pe 21 septembrie, împuşcându-se în abdomen în timp ce se afla în maşina personală.

foto: guliver/getty images

Modifică Setările