News

Michael J. Fox, distrus de Parkinson. Actorul nu mai poate să facă nici duş singur

Michael J. Fox, distrus de Parkinson. Actorul nu mai poate să facă nici duş singur

Michael J. Fox era pe culmile succesului când a fost diagnosticat în  1991 cu Parkinson. De atunci, faimosul actor duce o luptă covârşitoare cu boala şi e total schimbat.

După ce a primit cruntul diagnostic Michael J. Fox (59 de ani) a ascuns timp de şapte ani faptul că e bolnav, asta pentru a nu-şi pune în pericol cariera de actor. Şi astăzi starul încercă să nu se lase influenţat atât de mult de diagnosticul primit, aşa că îşi continuă munca pe platourile de fimare şi continuă să îşi împrumute vocea pentru firmele de animaţie.

 „Îmi dau seama acum că pot juca orice personaj, atâta timp cât suferă de Parkinson’’, a spus Michael J. Fox într-un interviu. Un personaj care i s-a potrivit mănuşă lui Fox a fost Louis Canning în The Good Wife, pe care l-a jucat din 2010 până în 2016. Michael întruchipează rolul unui avocat care suferă de dischinezie, afecţiunea poate apărea ca un efect secundar al medicamentelor care tratează Parkinson. El a fost nominalizat de cinci ori la Premiile Emmy pentru rolul său din serial.

În ciuda voinţei sale puternice de a trăi, boala Parkinson îl afectează foarte mult pe actor. Michael nu mai este capabil să execute nici cele mai simple activiţi de zi cu zi. Actorul are o asistentă care îl ajută să facă duş, să se spele pe dinţi şi să se îmbrace.

Într-un interviu, el a glumit în legătură cu momentele din viaţa de zi cu zi în care este controlat de boala sa. „Mă amuz atunci când cred că altcineva urmăreşte toate acestea şi se gândeşte:„ Bietul Michael, nici măcar nu îşi poate lua cafeaua singur,  este atât de trist! ”, spunea actorul de 59 de ani.

Somul şi meditaţia îl ajută însă să depăşească aceste episoade.

De când diagnosticul său a devenit public, Michael J. Fox s-a implicat în cercetările pentru Parkinson. În 2000, a fondat Fundaţia Michael J. Fox pentru Cercetarea Parkinson şi a încercat să găsească un remediu pentru boală. La sfârşitul anului 2018 fuseseră strânşi 800 de milioane de dolari.

 

Comentarii

Modifică Setările