News

Michael Jackson, abuzat de familie

Michael Jackson, abuzat de familie

SANTA MARIA, CA - JUNE 13: Michael Jackson prepares to enter the Santa Barbara County Superior Court to hear the verdict read in his child molestation case June 13, 2005 in Santa Maria, California. After seven days of deliberation the jury has reached a not guilty verdict on all 10 counts in the trial against Michael Jackson. Jackson was charged in a 10-count indictment with molesting a boy, plying him with liquor and conspiring to commit child abduction, false imprisonment and extortion. He pleaded innocent. (Photo by Kevork Djansezian-Pool/Getty Images)

Într-o carte nou apărută despre ultima parte a vieţii Regelui Pop, medicul Conrad Murray dezvăluie adevăruri extrem de incomode Băiatul de aur. Pentru familie, Michael Jackson a fost întotdeauna sursa principală de venit. La şapte ani de la decesul megastarului, credeam că am aflat totul despre trecutul său. O copilărie anulată de celebritate, un succes mondial care a dus la izolare, depresie şi abuz de sedative, o poveste condimentată cu scandaluri de pedofilie, eşecuri familiale, copii din flori şi un sfârşit tragic, ca o implozie a unei faime mult prea greu de dus. Şi tot la capătul acestor şapte ani atât de grei pentru familie, dintre care primii cinci petrecuţi prin tribunale, încercând să-i reabiliteze imaginea lui Michael Jackson, dar şi să obţină condamnarea „călăului“ lui final, medicul Conrad Murray, moştenitorii trebuie să facă faţă unui alt megascandal, cu aceiaşi „actori“. Şi asta pentru că infamul medic, scăpat din penitenciar pentru bună purtare după doar doi ani petrecuţi după gratii – din cei patru ani stabiliţi de instanţă, a avut timp suficient să încropească un volum cu versiunea lui despre adevărata viaţă a celebrului său pacient. Nu asta i-a adus eliberarea, căci modelul românesc al reducerii pedepsei pentru publicarea de „opere“ scrise în închisoare n-a fost exportat în Statele Unite. Dar e clar că izolarea l-a făcut să reflecteze asupra motivelor care l-au făcut cel mai proscris doctor din America. Numai că în loc de sincere regrete, Conrad Murray a ticluit noi scuze mixate cu amintiri despre Michael, care nu fac decât să arate încă o dată cu degetul clanul Jackson. "Călăul". Sătul să tot fie arătat ca lupul cel rău din poveste, medicul Conrad Murray, care i-ar fi grăbit moartea lui MJ, îşi spune versiunea. Bunăoară, Murray îşi aminteşte cum era chemat să-l repună pe MJ pe picioare, după ce „dansa zilnic timp de şase ore, fără să se alimenteze. La 50 de ani, era într-o stare de epuizare avansată“ şi fără doza de anestezic ar fi fost insomniac. Iar în teribila noapte de 25 iunie, Michael, care nu apucase să se odihnească nicicum „a înnebunit. La cererea lui, i-am administrat încet o doză mică de Propofol, vreo 25 mg, suficientă cât să-l adoarmă. S-a spus că avea şi o perfuzie pe parcursul a trei ore. Dacă ar fi fost adevărat, ar fi fost o crimă din partea mea să plec şi să-l las aşa timp de jumătate de oră. Ori e fals! Mi s-a întins o capcană. Eu eram victima trează. Din momentul în care am fost declarat vinovat de neglijenţă gravă, familia Jackson a putut intenta proces celor de la AEG, care mă angajaseră pe timpul turneului, ca să scoată de la ei miliarde de dolari. Însăşi mama lui mi-a cerut să dau o declaraţie falsă împotriva companiei!“.

Totodată, Murray se apără spunând că MJ i-ar fi ascuns faptul că el folosea şi un alt sedativ, Demerol, care prin asociere cu Propofolul, induce stopul cardiac. Iar familia ar fi regizat totul. „Michael era înconjurat de paraziţi. Mi-a spus de o sută de ori cum era folosit de familie ca un animal de circ. Casa de discuri, încurajată de Joe Jackson, ar fi vrut ca prin nişte injecţii cu hormoni să-i stopeze creşterea, ca vocea să-i rămână la fel ca în copilărie.“

Cât despre scandalul de pedofilie, medicul insistă că pacientul lui era „cât se poate de heterosexual, doar că era extrem de timid. A avut, într-adevăr, o relaţie reală cu Lisa Marie Presley şi s-a simţit singurul responsabil pentru eşecul mariajului lor. Unul dintre marile lui regrete… Ştiu şi cine deţine paternitatea copiilor şi, dacă vor dori să afle şi ei vreodată, voi fi acolo să le spun. Michael îşi iubea copiii! De când se trezea şi până adormea, trăia pentru ei. De altfel, el a fost cel abuzat, violat şi sodomizat chiar în familie. A fost victima unor tragedii sexuale care l-au marcat pe viaţă!“.

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările