Vedete

Mickey Rourke: "Robert De Niro a refuzat să lucreze cu mine! Când mă uit la el, e ca şi cum m-aş uita prin gaura fundului!"

Mickey Rourke: "Robert De Niro a refuzat să lucreze cu mine! Când mă uit la el, e ca şi cum m-aş uita prin gaura fundului!"

Război între două nume grele la Hollywood. Un război care durează de multă vreme şi continuă chiar şi acum, când actorii au trecut de 65 de ani...

Ai fi zis că după atâta timp, au îngropat securea războiului. Din contră! Invitat la emisiunea italiană de televiziune “Live – Non è la D’Urso”, Mickey Rourke, în vârstă de 67 de ani, a povestit că era falit şi căuta cu disperare un job, atunci când De Niro, care acum are 76 de ani, l-a împiedicat să obţină un rol în pelicula The Irishman, refuzând să lucreze cu el.

"Martin Scorsese, un regizor fantastic, voia să se întâlnească cu mine să discutăm proiectul unui film cu Al Pacino, Joe Pesci, Chris Walken şi Robert De Niro. Dar directorul de casting i-a spus managerului meu că De Niro a transmis că refuză vehement să lucreze cu mine la un film. Aşa că din cauza lui am pierdut un rol", a declarat Rourke.

"Producătorii de la The Irishman şi directorul de casting spun că nu i s-a propus niciodată lui Rourke un rol în acest film. Nici măcar nu a fost în discuţie numele lui, nu a fost luat în considerare, nimeni nu s-a gândit la el ca la o opţiune", a afirmat în replică purtătorul de cuvânt al lui Robert De Niro.

Rourke, pe de altă parte, spune că refuzul lui ar fi venit pe fondul unei dispute mai vechi. Una care datează din 1987, de pe platourile de filmare ale peliculei Angel Heart, în care Mickey a jucat alături de Robert. "Când studiam actoria, visam să fiu ca el. Dar atunci, când am ajuns să fim faţă în faţă la filmări, De Niro a venit la mine şi mi-a spus: E mai bine ca noi doi să nu ne adresăm niciun cuvânt, date fiind personajele pe care le interpretăm. Să nu ne salutăm, să ne ignorăm... Atitudinea lui m-a rănit, fiindcă eu îl veneram. A existat chiar o scenă pe care trebuia s-o filmăm şi el n-a vrut nici măcar să-l ating. Acum nu mă mai uit cu admiraţie la el. Mă uit prin el pur şi simplu. Eu m-am ridicat din mizerie. El nu cunoaşte genul acela de viaţă. Eu am trăit-o, aşa că de câte ori îl privesc în faţă, e ca şi cum m-aş uita prin gaura fundului!", au fost cuvintele dure ale lui Mickey Rourke.

Foto: Getty Images