News

Mihai Covaliu, gazdă a Majestăţii Sale Margareta la Comitetul Olimpic Român FOTO

Mihai Covaliu, gazdă a Majestăţii Sale Margareta la Comitetul Olimpic Român FOTO camera-retro icon Vezi galeria 14 poze

Urmând tradiţia de cinci generaţii a Familiei Regale a României, Custodele Coroanei române a înmânat certificatul de Înalt Patronaj al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Ceremonia a avut loc la Casa Olimpică a României, aflată lângă Arcul de Triumf, pe un teren oferit de Regele Ferdinand I sportului românesc, loc ce şi-a păstrat neschimbată destinaţia, de un secol încoace.

În istoria ultimelor trei secole, al XIX-lea, al XX-lea şi al XXI-lea, Familia Regală a fost alături de sportul olimpic românesc (precum şi de sportul naţional, în general) la fiecare generaţie. În decembrie 2014, Regele Mihai I a conferit Comitetului Olimpic şi Sportiv Român Decoraţia Regală Nihil Sine Deo, la 100 de ani de la fondare şi a 90 de ani de la prima participare a sportivilor români la Jocurile Olimpice. Înaltul Patronaj al Regelui Mihai I, conferit COSR în anul 2015, s-a încheiat odată cu trecerea la cele veşnice a regelui.

Însoţiţi de Mihai Covaliu, fost campion la scrimă şi actualmente preşedintele Comitetului Olimpic, Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Radu au vizitat Casa Olimpică şi au salutat pe toţi angajaţii Comitetului, în birourile lor, înainte de a lua parte la ceremonie.

La ceremonie au luat parte şi Octavian Morariu, membru al Comitetului Internaţional Olimpic, întrega conducere a marii organizaţii sportive, precum şi Andrew Popper, Şeful Casei Majestăţii Sale Custodele Coroanei.

Patronul regal al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a primit invitaţia de a însoţi sportivii olimpici care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokio, în iulie 2020.

Foto: Daniel Angelescu/Casa Regală

Modifică Setările