Travel

Mihai Găinuşă a ajuns la... Capătul Lumii! Uite unde şi-a început anul FOTO

Mihai Găinuşă a ajuns la... Capătul Lumii! Uite unde şi-a început anul FOTO camera-retro icon Vezi galeria 26 poze

Nu, nu e nicio glumă. Fostul cârcotaş chiar a atins cel mai sudic tărâm populat al planetei. Iată cu ce amintiri vine din aşa-numita Ţară de Foc.

Mihai Găinuşă şi-a rezervat la început de an o vacanţă pe care merită s-o faci o dată în viaţă, una în care a explorat zona sălbatică a Patagoniei, din extrema sudică a Americii de Sud.

După ce a zburat tocmai până în Argentina, unde a fost fascinat de uimitoarele cascade de pe fluviul Iguazú, Mihai Găinuşă şi-a continuat periplul sudamerican în Ushuaia, cel mai sudic oraş al lumii. Aflată mai jos de Punta Arenas, Ushuaia are vedere la Canalul Beagle, câteva clădiri istorice şi nişte muzee interesante, dintre care unul despre oamenii indigeni Yamana şi altul denumit “Fin del Mundo”, care se referă la explorarea Tierra del Fuego (Ţara de Foc) şi Patagonia.

Canalul Beagle este trecerea de la Atlantic la Oceanul Pacific, si este presarat cu insule mici şi roci, unde îşi găsesc adăpost cormoranii şi leii de mare.

Călătoria lui Mihai Găinuşă a continuat spre celebra strâmtoare Magellan, care desparte America de Sud de grupul de insule numit Ţara de Foc (aflate şi pe teritoriul Argentinei, şi pe cel al statului Chile), şi apoi cu o drumeţie în Chile, în Parcul Naţional Torres del Paine.

Iată câteva fotografii din jurnalul de călătorie al lui Mihai Găinuşă. (vezi galeria foto)

 

Modifică Setările