News

Mihai Morar, Daniel Buzdugan şi Emma, maraton muzical de 1 decembrie FOTO&VIDEO

Mihai Morar, Daniel Buzdugan şi Emma, maraton muzical de 1 decembrie FOTO&VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 8 poze

Vedetele Radio ZU au fost live la Marea Unire ZU alături de cei mai tari artişti ai momentului. 

Ca în fiecare an, Mihai Morar, Daniel Buzdugan şi Emma au „construit” alături de artiştii şi ZUper ascultătorii Radio ZU un maraton cu muzică live, hituri de azi şi slagăre de ieri, interpretări care au făcut pielea de găină tuturor celor care au fost prezenţi în studio sau pe unul dintre canalele Radio ZU (ON AIR, social media, online).

„Pe 29 noiembrie facem una dintre cele mai frumoase zile de radio din tot anul”, anunţa Mihai Morar cu fix o săptămână înainte de acest 29 noiembrie care a găzduit a 8-a ediţie Marea Unire ZU. În numele hiturilor, Radio ZU i-a unit pe Pepe cu Lora, pe Andra cu Bodo (Proconsul) şi pe Smiley cu Nicu Alifantis. De asemenea, Marea Unire ZU de anul acesta a venit cu show-uri de excepţie performate live de Raluka şi Proiectul Balkanic, de Bella Santiago, de Feli. ZUper exclusivitatea acestei ediţii a fost prezenţa Vlăduţei Lupău, pentru prima dată la Radio ZU.

Bella Santiago, singurul artist străin care a participat anul acesta la Marea Unire ZU, a interpretat fix prima piesă pe care a învăţat-o când a decis să se mute în România, „Spune-mi”, piesă de referinţă lansată de Monica Anghel.

Feli a venit cu un moment cu totul şi cu totul altfel anul acesta, despre care le-a povestit ON AIR lui Buzdu şi Morar: „Am decis să fac altceva anul acesta. Mie îmi place foarte mult să ascult hip-hop şi sunt mare fan Subcarpaţi şi atunci cu toată emoţia din lume, am decis să cânt împreună cu băieţii mei versiunea noastră a piesei „Rabdă inimă”. Încerc să par şmecheră, dar am emoţii!”. Andra şi Bodo au răvăşit audienţa cu un moment extras din concertul Tradiţional pe care-l susţine artista la Sala Palatului, iar Lora pentru prima dată în duet cu Pepe... Au fost răvăşitori, cu una dintre piesele din Top 10 al celor mai iubite piese româneşti. „Un cântec temelie, în care te serbăm pe tine, Românie!”, frumos concluzionat de Mihai Morar înainte să înceapă să se audă în boxe piesa Mihaelei Runceanu, „De-ar fi să vii”.

Smiley şi Nicu Alifantis au fost de poveste când s-au unit în numele hitului „Piaţa Romană nr. 0”. O piesă inspirată de o perioadă din viaţa artistului Nicu Alifantis când chiar a locuit într-o garsoniră, în Piaţa Romană, la Nr. 9. Povestea a spus-o în direct la Radio ZU, la Marea Unire ZU: „Eu m-am mutat în Piaţa Romană Nr. 9 împotriva voinţei mele, în 1980. Era o garsoniera foarte mică, dar foarte veselă. Era un loc în care se muncea, se cânta mult, se convieţuia şi, în general, am foarte multe şi foarte frumoase amintiri de acolo!”.

Raluka şi Vlăduţa Lupău au încins atmosfera, la rândul lor, cu piese emblemă a muzicii româneşti, aşa cum este tradiţia la Marea Unire ZU.

În fiecare an de Ziua României, Radio ZU ţine o tradiţie. 1 decembrie este ziua în care muzica nouă întâlneşte muzica veche. Mai exact, invităm artiştii momentului să cânte live în studio piese pe care le ştii şi tu şi le ştiu şi ai tăi. Sunt hituri nemuritoare care capătă o formă nouă prin vocea celor pe care îi asculţi zilnic în playlist-ul ZU. Şi asta pentru că... „Hiturile se ascultă la ZU!”