Agenda

Mihai Trăistariu: "Eurovision-ul rămâne pentru mine unul din ţelurile carierei mele"

Mihai Trăistariu: "Eurovision-ul rămâne pentru mine unul din ţelurile carierei mele"

A punctat o dată în marea finală, iar de-atunci îşi tot încearcă norocul. 2018 n-a fost, însă, prea norocos în sensul acesta...

Mihai Trăistariu s-a înscris, pentru a 11-a oară, la Selecţia Naţională Eurovision 2018 chiar sâmbătă, de ziua lui de naştere, când a împlinit 41 de ani. Ceea ce-l "mână în luptă" este succesul obţinut în 2006, cu piesa "Tornerò", la Atena, care s-a clasat pe locul 4 cu 172 de puncte, cel mai mare punctaj obţinut de România.

Din păcate, anul acesta, Mihai Trăistariu s-a poziţionat pe locul şapte în finala naţională de la Sala Polivalentă, obţinând din partea publicului doar 1.165 de voturi.

"Numărul de voturi e ciudat de mic la toată lumea. Vreţi să-mi spuneţi că, după 5 semifinale şi atâta promovare, au votat atât de puţini oameni? Eu nu cred. Linii blocate la greu. Toţi prietenii îmi trimiteau print-screen cu mesajul: “ vot nereuşit“. Anul trecut s-a câştigat cu 10.000 de voturi. Anul asta cu… abia 3.000. Anul trecut eu am avut 5.300 de voturi. Anul ăsta am adunat abia 1.100. Până şi bălăria de "Paradisio" adunase acum doi ani 2.300 de voturi… În fine! Mi se pare tare ciudat cu voturile astea", a comentat Mihai Trăistariu la finalul concursului într-un mesaj postat pe pagina sa oficială de Facebook.

Citeşte şi:

15 pentru Eurovision. Cine va reprezenta România la Lisabona?

The Humans a câştigat concursul Eurovision 2018. Uite câte voturi au obţinut ceilalţi

"Nu aveam pretenţia să iau locul I, însă… am mobilizat fix aceiaşi oameni care m-au votat anul trecut şi încă vreo câteva mii. Şi chiar credeam cu tărie că se vor strânge lejer peste 5.000 de voturi. Am primit azi-noapte mii de mesaje cu “Am votat 10“, “te-am votat de pe 3 telefoane, 10 telefoane etc“. Îmi vine să le număr la sânge. Pe bune! Chiar nu cred ca au fost doar 1.100", a continuat el.

Totodată, el a punctat şi părţile bune, dar şi neajunsurile acestei finale de la Bucureşti:

"Scena a arătat mai bine ca niciodată. Urmăresc dintotdeauna concursul şi România nu a mai avut un asemenea show.
Au fost foarte multe voci bune. Mai multe ca niciodată.
Polul Nord a intrat în Sala Polivalentă. N-au vrut neam s-o încălzească. Am stat la 8 grade în prima zi. 13 a doua zi de repetiţii. 15 grade a 3-a zi. La finală… noroc că spectatorii au umplut cu căldura lor sala. Termometrul meu instalat pe telefon arăta 19 grade. Tot frig, dar nu ca-n Siberia. În fine… per total m-am congelat. Mai mulţi colegi au fost foarte revoltaţi pe treaba asta cu frigul năprasnic din sală. Că doar nu eram la salina din Turda, fraţilor…
Una peste alta… Eurovision-ul rămâne pentru mine unul din ţelurile carierei mele!"

Şi, în stilu-i caracteristic, Mihai Trăistariu ne-a lăsat să înţelegem că va participa şi anul viitor: "Ne vedem la Eurovision 2019!".