News

Mircea Dinescu a ars vinetele din cauza Andreei Berecleanu

Mircea Dinescu a ars vinetele din cauza Andreei Berecleanu

Este una dintre cele mai frumoase prezentatoare TV din România, iar, duminică, de la14.30, în ultima ediţie „Politică şi delicateţuri” a sezonului 13, îl impresionează pe Mircea Dinescu recitându-i versurile. Ba chiar îi dă idei cum să iasă din încurcătură şi să termine preparatul.

„Am vrut să-l regăsesc pe Mircea după 18 ani... nu ştiu cum s-a întâmplat de nu ne-am mai întâlnit în tot timpul ăsta, dar mă bucur că energia lui este aceeaşi”, mărturiseşte Andreea, care intră în forţă în bucătăria poetului şi îi declară că, în anii '90, când era adolescentă, îi citea versurile. Şi chiar începe să recite, spre uimirea poetului.

„Când auzi că o femeie atât de frumoasă şi inteligentă, şi fermecătoare îţi vorbeşte cum la 16 ani recita poeziile tale şi tu, ca idiotul, habar n-aveai, e o chestie cutremurătoare...”. Flatat de cele auzite, Dinescu se apucă de gătit: împăneză două pulpe de pui cu usturoi şi prune şi le pune în tigaie, apoi tavăleşte felii de vinete prin ou, pesmet şi susan, şi le pune şi pe ele la prăjit.

Vrăjit de farmecul invitatei sale, Dinescu uită vinetele în tigaie şi spre amuzamentul Andreei, este nevoit să le arunce: „Ai ratat vinetele, o să te pun pe Insta!”. Dar poetul nu se lasă înfrânt. Nu mai are vinete, dar au mai rămas prune şi câţiva căţei de usturoi, pe care, la sugestia invitatei sale, le trece prin ou, pesmet şi susan şi le pune la prăjit.

După ce mâncarea e gata, cei doi se aşază la masă, ciocnesc un pahar cu vin, ascultă muzica lui Constantin Lătăreţu şi pun ţara la cale. Andreea povesteşte despre familia ei, despre cum a ajuns jurnalist şi răspunde la întrebarea de pe buzele tuturor - de ce a plecat după 17 ani de la pupitrul Observatorului. 

 

„E interesant cum s-au adunat în ea câteva daruri la care nu sperai. Pentru că, în general, o prezentatoare tv trebuie să aibă farmec, frumuseţe, dar la ea există ceva şi dincolo, căci e o expresie: dincolo de fereastra ochilor, se ascunde şi un om”, spune Dinescu, fermecat de invitata sa.

 

 

Modifică Setările