News

Mircea Dinescu va lua masa cu un invitat special. Cine intră în lumea poetului bucătar

Mircea Dinescu va lua masa cu un invitat special. Cine intră în lumea poetului bucătar

Radu Banciu îl urmăreşte pe Mircea Dinescu în acţiune, la bucătărie. În meniu – o reţetă specială de ciolan cu fasole. Totul se întâmplă duminică, la „Politică şi delicateţuri”, de la 14.30, la TVR 1.

„Am o simpatie sentimentală faţă de el, întotdeauna am avut-o şi-l pomeneam aşa, fără sens, în emisiune de atâtea ori… Îi citeam poeziile de când eram elev, am un cult faţă de el, la modul pe care nu îl ai faţă de oricine, căci cu cine mai eşti contemporan în România de astăzi dintre oamenii de valoare?... Practic, cu nimeni!”, spune invitatul lui Mircea Dinescu despre gazda sa, în ediţia de duminică a emisiunii „Politică şi delicateţuri”. Iar aceste cuvinte frumoase vin de la nimeni altul decât controversatul jurnalist Radu Banciu, alături de care poetul găteşte şi se întrece în replici iscusite.

Reţinut în bucătărie, musafirul preferă doar să îl privească pe Dinescu pregătind un ciolan cu fasole, evident cu multă ceapă şi mirodenii, fără suc de portocale, dar cu... miere. „Mă fascinează cum găteşte, să-l văd cum varsă una, alta, are o neîndemânare extrem de familiară, cumva te regăseşti în modul lui de a găti... Nu e un bucătar din ăla clasic, industrial, la el se poate întâmpla orice”, este descrierea pe care i-o face Banciu amfitrionului său.

Ademenit cu ciolan şi vin şi tras cu măiestrie de limbă, poate cel mai temut jurnalist se îmblânzeşte şi vorbeşte despre copilăria şi părinţii săi, despre literatură, poezie şi carieră. În discuţia întreruptă doar de Constantin Lătăreţu şi taraful său, descoperim un Radu Banciu relaxat, sincer şi deschis, care se bucură de întâlnirea cu Mircea Dinescu.

 

 

Modifică Setările