Lifestyle

Mirela Vaida şi-a dus copiii în vacanţă la bunici, în Moldova natală FOTO

Mirela Vaida şi-a dus copiii în vacanţă la bunici, în Moldova natală FOTO camera-retro icon Vezi galeria 16 poze

Timp de o săptămână, vedeta Antenei 1 s-a întors la rădăcini, în Târgu Frumos, care nu e doar frumos, ci şi plin de poveşti.

Dealuri înflorite, miros de fân şi bucuria de-a fi cu bunicii. Asta le-a oferit Mirela Vaida timp de o săptămână copiilor săi, Carla, Vladimir şi Tudor, care au zburdat fericiţi pe câmp, s-au jucat în picioarele goale, au luat parte la muncile de la sat, au stat cu animalele şi au respirat aerul curat de la ţară. Al copilăriei simple, curate, autentice!

Totodată, Mirela Vaida le-a arătat copiilor săi locurile în care obişnuia să se joace, locuri pline de simbolism şi valoare istorică.

"Aici era punctul de plecare a derdeluşului din iernile copilăriei mele. Biserica din Dealul Prigorenilor era, pentru noi, doar o culme mai înaltă, pe care păşteau oile şi gâştele satului, ca şi azi, de altfel.. Nu ştiam noi atunci, cum nu mai ştie nimeni nici azi, că biserica a fost ridicată de Vornicul Ion Neculce, care avea aici o mare moşie! Că în curtea bisericii, la apus, e înmormantat chiar el, marele Cronicar, iar în partea de răsărit e mormântul tatălui lui Ion Creangă, Ştefan Apetrii Ciubotaru din Humuleşti! Azi mi-am dus copiii acolo, cum fac de fiecare dată când ajung acasă.. De fapt, cred că suntem singurii vizitatori din an... Peste deal e Castelul de la Ruginoasa, al domnitorului Al. I. Cuza, apoi Paşcani-ul lui Sadoveanu, la stânga e casa memorială Vasile Alecsandri de la Mirceşti, în zare se vede Podgoria Cotnari a lui Ştefan cel Mare şi alături e Cucuteni, cu celebra ceramică veche de peste 5.000 de ani. La dreapta e Iaşi, Capitala Istorică a ţării... Şi în mijlocul tuturor acestor locuri m-am născut eu. Ha!!", povesteşte atât de frumos Mirela Vaida despre locurile natale.

Pe lângă toate aceste poveşti, artista a vrut să le creeze celor mici propriile amintiri frumoase, aşa că i-a pus la treabă, cum făceau şi părinţii ei cu ea când era mică: "Dimineaţă au dus caprele la păscut, la amiază au strâns fanu’! Mai aveau oleacă şi adormeau în căruţă!" Şi, drept recompensă, "i-am dus şi la bâlci (abia montau băieţii, dar ne-au dat o tură... cam scump 10 ron/pers 😜), le-am luat şi îngheţată la cornet!".

Următorul popas a fost la Iaşi, "oraşul sufletului meu.. 💖🤗🙏 Al copilăriei, al adolescenţei, al anilor de liceu (Liceul de Informatică "Grigore Moisil" Iaşi), al plimbărilor lungi prin Parcul Copou, al teiului lui Eminescu, al promenadei de pe B-dul Ştefan cel Mare!, al Cuvioasei Parascheva! Pur şi simplu, Iasi... ❤️!!".

Şi, dacă tot s-au oprit şi la Piatra Neamţ şi au mers să vadă Teatrul de pe scările căruia păstrează o frumoasă imagine din copilărie, alături de mama sa, Mirela Vaida a ţinut să imortalizeze momentul cu copiii săi mai mari, Carla şi Vladimir, în acelaşi loc. "Piatra Neamţ, oraşul în care am crescut până la 7 ani! Am regăsit acelaşi oraş de munte, cochet şi plin de farmec! Prima poză şi a doua sunt făcute în acelaşi loc, pe scările Teatrului! În prima poză sunt eu şi copiii mei (cel mai mic dormea în landou), azi, 13 iulie 2019. În a doua sunt eu şi mama, în noiembrie 1983. Între cele două sunt 36 de ani!! 😲🙈 ..şi o infinitate de amintiri!! 💖😘 Când a trecut atâta vreme??"

Iată câteva instantanee de poveste din vacanţa Mirelei Vaida cu familia în Moldova. (vezi galeria foto)

Modifică Setările