Lifestyle

Miresele lui Karl Lagerfeld, pe catwalk, dar şi la altar FOTO

Miresele lui Karl Lagerfeld, pe catwalk, dar şi la altar FOTO camera-retro icon Vezi galeria 8 poze

Iată care au fost muzele Kaiserului şi în ce rochii au defilat ca mirese ale colecţiilor lui, încununând astfel portofoliul maestrului de la Chanel.

Creatorul de geniu din ultimii ani ai casei de modă Chanel, omul care a fost contemporan cu Madame Coco Chanel, dar şi cu Yves Saint Laurent, Balenciaga şi Dior şi care a făcut modă la cel mai înalt nivel din 1953 încoace, e gata să părăsească luminile rampei şi scândura catwalk-ului, lăsând în urmă o moştenire fabuloasă. Şi nu vorbim aici numai despre cele colecţiile realizate pentru Chanel, Chloe şi Fendi, ci şi despre amprenta pe care şi-a pus-o şi în domeniile conexe, precum fotografia, regia de clipuri pentru campanii publicitare ori designul interior.

Dacă Madonna şi Kylie Minogue îşi aduc şi acum aminte cu drag de colaborarea cu el, pentru costumele de show, câteva vedete ale podiumurilor de modă îi datorează lui Karl Lagerfeld promovarea în calitate de mirese ale colecţiilor lui. Ei bine, vorbim despre rochiile de mireasă pe care Lagerfeld le-a creat, de-a lungul anilor, şi cu care şi-a îmbrăcat favoritele sau chiar muzele.

Mirese Lagerfeld pe catwalk

Claudia Schiffer, una dintre muzele lui supreme, a fost mireasă colecţiei Chanel Couture din 1991, într-o rochie reinterpretată din portul monahal, căruia Lagerfel i-a adăugat o cruce mare în zona taliei şi brăţări mari, asemeni unor manşete, ce se ghiceau sub mânecile largi. Anul următor, tot ea a defilat ultima pe catwalk în show-ul Chanel, într-o rochie princess, pe crinolină, ce amintea de costumele de epoca, când femeile purtau pălăriuţa. În al treilea an de colaborare, Lagerfeld şi-a îmbrăcat muza din cap până în picioare în dantelă cu motiv floral, în primăvară, pentru că în toamna s-o dezbrace obraznic, lăsând-o într-un corset prelungit cu o fustă mini de-o palmă – o ţinută contrabalansată de prezenţa unor mănuşi până după cot. În 1994, mireasă era din nou înfăşurată în material, de dată această un tulle alb, prins în fronseuri că la rochiile de marchiza şi împodobit cu pene.

Linda Evangelista avea să schimbe tonul, odată cu show-ul de modă Chanel din 2003, pe care l-a încheiat defilând într-o rochie albă ce amintea de rochiile spaniole, foarte încărcate şi elaborate.

În 2006, aveam surpriză s-o vedem pe românca Irina Lăzăreanu în postura de mireasă a Kaiserului de la Chanel, într-o ţinută ultramodernă, reinterpretată din portul asiatic, cu tunică din căşmir cu aplicaţii din pietre şi pantaloni pe picior, împodobiţi cu mărgele.

Muza masculină a lui Lagerfeld, Baptiste Giabiconi, a defilat în chip de mire, în toamna lui 2009, având-o la braţ pe Lara Stone, într-o rochie scurtă creată numai din volane şi cu o trena spectaculoasă, în valuri.

În 2014, lumina reflectoarelor a căzut pe Cara Delevingne, transformată într-o mireasă avangardistă.

Şi Kendall Jenner a fost fost o mireasă de-un minimalism şi de-o masculinitate neaşteptate, menite să evidenţieze, prin contrast cu sobrietatea deux-pieces-ului bărbătesc, frumuseţea şi tinereţea femeii. O apariţie memorabilă din 2015.

Iar în 2017, a venit rândul lui Lily-Rose Depp, fiica Vanessei Paradis şi a lui Johnny Depp, să strălucească pe podium, la finalul prezentării.

Mirese Lagerfeld la altar

Dar Lagerfeld a fost şi creatorul de facto pentru nunţile unor vedete.

În 2011, Poppy Delevingne ajungea la altar, la braţul lui James Cook în 2011, într-o rochie Chanel din dantelă albă cu flori 3D aplicate, care seara, după înlăturarea părţii de jos s-a transformat într-o rochie de petrecere.

În acelaşi an, Lily Allen păşea spre alesul inimii ei, Sam Cooper, tot într-o rochie de dantelă, baby doll, care să îi ofere lejeritate pentru silueta sa de femeie însărcinată, la acea vreme.

Keira Knightley, muza casei Chanel şi imaginea parfumul Coco Mademoiselle, s-a visat a fi o mireasă rock'n'roll la nunta ei cu James Righton, din 2013. Aşa că a transformat o rochie lungă pe care o avea deja într-una scurtă, foarte cool şi foarte potrivită pentru dans.

Foto: Facebook, Instagram

Comentarii